Βλεφαροπλαστική με laser CO2

Νεανικό βλέμμα χωρίς χειρουργείο

Η περιοχή των ματιών είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που «προδίδουν» την ηλικία. Το ευαίσθητο δέρμα που τα περιβάλλει εύκολα χαλαρώνει, αποκτά ρυτίδες με συνέπεια το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο. Η βλεφαροπλαστική με λέιζερ μπορεί να ανακτήσει τη σφρυγιλότητα και τη νεανικότητα των ματιών αποτελεσματικά, χωρίς μεγάλες περιόδους αποθεραπείας.

Αιτίες για την πρόωρη γήρανση των ματιών

Εκτός από την κληρονομικότητα και τη φυσική φθορά που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου, άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση είναι το κάπνισμα, η έλλειψη σωστού ύπνου, η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, η κατακράτηση υγρών και βέβαια το καθημερινό άγχος. Αν το δέρμα δεν ενυδατώνεται σωστά, δηλαδή εκτός από την περιποίηση να υπάρχει σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ματιών, τότε το φαινόμενο των πεσμένων βλεφάρων επιδεινώνεται γρήγορα.

Λόγω του ότι το δέρμα στα μάτια είναι πολύ λεπτό, σε συνδυασμό με τις ανωτέρω συνθήκες, σταδιακά λαμβάνουν χώρα τα εξής: στα άνω βλέφαρα το δέρμα χαλαρώνει με αποτέλεσμα να “καπακώνει” τα μάτια, δηλαδή δημιουργείται μια πτύχωση πάνω ακριβώς από τις βλεφαρίδες, ενώ στα κάτω βλέφαρα δημιουργούνται οι λεγόμενες “σακούλες”. Σε μερικές περιπτώσεις εμφανίζεται μόνο το ένα από τα δύο, σε άλλες όμως η ταυτόχρονη εμφάνιση των «σακούλων» και των πεσμένων βλεφάρων κάνουν ακόμα πιο γερασμένο και κουρασμένο το βλέμμα.

Το σχήμα και η όψη των ματιών κατ’ επέκταση αλλάζει, χάνοντας τη νεανικότητα και αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί αισθητά η εμφάνιση των ματιών, χωρίς χειρουργείο ή ολική αναισθησία: Η βλεφαροπλαστική με laser είναι μια επέμβαση ασφαλής και γρήγορη.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος (κυρίως στο άνω βλέφαρο που «καπακώνει» τα μάτια) και μειώνονται οι «σακούλες» (στο κάτω βλέφαρο) αφαιρώντας το λίπος που αθροίζεται και αποτελεί το υπόβαθρό τους.

Δεν διορθώνει το «πόδι της χήνας» (οι λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια) ούτε μπορεί να ανασηκώσει τα φρύδια, επεμβαίνει αυστηρά και μόνο στην περιοχή των ματιών.

Αν προχωρήσετε σε ολική βλεφαροπλαστική, δηλαδή άνω και κάτω βλέφαρα, η διαδικασία διαρκεί περίπου μια ώρα και κάτι.

Ο πλαστικός χειρουργός ξεκινά πρώτα με τα άνω και συνεχίζει μετά τα κάτω βλέφαρα. Οι τομές στο άνω βλέφαρο γίνονται εντός των φυσικών πτυχών του ματιού και έτσι κρύβονται φυσιολογικά. Μέσα από αυτήν την τομή ο χειρουργός αφαιρεί το επιπλέον λίπος και δέρμα.

Στα κάτω βλέφαρα αν υπάρχουν μόνο «σακούλες» και όχι χαλάρωση στο δέρμα, τότε η τομή γίνεται μέσα από το βλέφαρο και είναι σχεδόν αόρατη. Αν όμως η χαλάρωση του δέρματος είναι αρκετή, πρέπει να γίνει εξωτερική τομή (κάτω από τις βλεφαρίδες) ώστε να αφαιρεθεί και στο κάτω βλέφαρο το δέρμα που περισσεύει. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε τη δυνατότητα διαμέσου της εξωτερικής τομής στο δέρμα του κάτω βλεφάρου να ανορθώσουμε και το μάγουλο της κάθε πλευράς, αναζωογονώντας έτσι τα ζυγωματικά και τις παρειές.

Γιατί να προτιμήσω τη βλεφαροπλαστική με laser;

Στην κλασική βλεφαροπλαστική όλες οι τομές γίνονται με νυστέρι και τα χειρουργικά ψαλίδια. Αυτό σημαίνει συνήθως αρκετή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της επέμβασης και συνεπώς έντονες μελανιές μετά, όπου απαιτείται αρκετός χρόνος αποθεραπείας. Τα μελανά σημάδια και το τυχόν οίδημα μπορεί να παραμείνουν στο δέρμα ακόμα και ένα μήνα.

Η χρήση του χειρουργικού laser CO2 προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με την κλασική μέθοδο στην αποθεραπεία και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι τομές στους εσωτερικούς ιστούς γίνονται εξ ολοκλήρου με το laser και καθώς το laser όταν κόβει ταυτόχρονα καίει, δεν προκαλεί αιμορραγία. Η επέμβαση είναι σχεδόν αναίμακτη και εκτελείται γρήγορα. Επιπρόσθετα, το laser CO2 χρησιμοποιείται για να προκληθεί σύσφιξη στον μυ του βλεφάρου το οποίο οδηγεί σε μια ακόμα πιο νεανική και σφριγηλή όψη του ματιού.

Η χρήση του λέιζερ μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης μελανιάς και πρηξίματος στο ελάχιστο. Στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων μετά την επέμβαση έχουν διαπιστωθεί σχεδόν μηδενικές εκχυμώσεις–μελανιές και ελάχιστο οίδημα. Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος αποθεραπείας της βλεφαροπλαστικής περιορίζεται αισθητά και το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα. Μόλις μετά από πέντε ημέρες αφαιρούνται τα ράμματα και τα μάτια (χωρίς μελανιές) αποκτούν άμεσα νέο σχήμα και νεανική όψη.

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ώστε η ασθενής να μην αισθάνεται καμία ενόχληση και ταυτόχρονα να επικοινωνεί με το χειρουργό. Αφού γίνει η επέμβαση, λίγες ώρες αργότερα μπορεί κανείς να επιστρέψει σπίτι.

Η χρήση του laser περιορίζει αισθητά το πρήξιμο και τις μελανιές, όμως είναι απαραίτητο τις πρώτες ημέρες να παραμείνει το κεφάλι ψηλά και να χρησιμοποιηθούν κρύες κομπρέσες. Επίσης απαγορεύεται το κάπνισμα για τις πρώτες πέντε ημέρες έως ότου αφαιρεθούν τα ράμματα, ενώ απαιτείται η χρήση  κολλυρίου για αυτό το χρονικό διάστημα. Μετεγχειρητικός πόνος δεν υπάρχει καθόλου στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Ένα ήπιο αναλγητικό αρκεί. Οι φακοί επαφής επιτρέπονται μετά από περίπου δέκα ημέρες και η έντονη σωματική άσκηση μετά από δύο με τρεις εβδομάδες.

Η επούλωση είναι μια σταδιακή: Οι τομές στην αρχή είναι ελαφρώς ρόδινες και λίγο σκληρές στην αφή. Μετά από μερικές μόνο εβδομάδες θα εξασθενίσουν και το μόνο σημάδι που μένει είναι μια λεπτή, σχεδόν αόρατη λευκή γραμμή.

Μόλις αφαιρεθούν τα ράμματα, δηλαδή μετά από μια περίπου εβδομάδα, μπορεί κανείς να επιστρέψει στην επαγγελματική του δραστηριότητα.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μεγάλη και η νέα όψη των ματιών αφαιρεί χρόνια και προσθέτει φρεσκάδα στο πρόσωπο. Σε συνδυασμό με προσεκτική περιποίηση του δέρματος και υγιεινό τρόπο ζωής, τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής είναι ορατά για πολλά χρόνια.

Το σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της επέμβασης είναι ο πλαστικός χειρουργός να σχεδιάσει σωστά το νέο σχήμα των ματιών χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να διατηρήσει την αρμονία και ισορροπία τους. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό.

Επικοινωνήστε σήμερα με την το εξειδικευμένο προσωπικό της κλινικής μας και προγραμματίστε το ραντεβού σας για το σχεδιασμό της βλεφαροπλαστικής σας!


Επικοινωνήστε μαζί μας