Coolsculpting: Η νέα μέθοδος για να γίνει παρελθόν το τοπικό λίπος


Coolsculpting: Η νέα μέθοδος για να γίνει παρελθόν το τοπικό λίπος

Έχεις βαρεθεί να γυμνάζεσαι και να μην φεύγουν οι πόντοι από το στομάχι ή τους γλουτούς; Με το Coolsculpting θα δεις ότι υπάρχει αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Υπάρχουν αυτοί που όταν παχαίνουν τα παίρνουν παντού, οπότε αν αδυνατίσουν θα χάσουν από παντού, και υπάρχουν κι αυτοί που έχουν έναν αγαπημένο προορισμό για τα παραπανίσια κιλά. Συνήθως είναι οι γλουτοί ή η κοιλιά. Και το πρόβλημα είναι ότι αν αρχίσουν να αδυνατίζουν παίζει να χάσουν από όλα τα άλλα σημεία, εκτός από αυτό που γίνεται ξενοδοχείο κιλών.
Αποτέλεσμα αυτού είναι το σώμα να φαίνεται τόσο ανομοιόμορφο. Οπότε ποια είναι η λύση; Μέχρι πρότινος το μόνο που μπορούσε να γίνει ήταν η λιποαναρρόφηση. Αυτό σήμαινε χειρουργείο, χρόνο αποθεραπείας, πόνο και χρήμα. Όχι πια.
Τώρα υπάρχει μια νέα μέθοδος που καταργεί όσα ήξερες. Το Coolsculpting αφαιρεί το τοπικό λίπος χωρίς το πακετάκι που αναφέραμε παραπάνω.
Τι είναι το Coolsculpting
Πρόκειται για την μοναδική εγκεκριμένη κρυολιπόλυση από τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) με την κατοχυρωμένη τεχνολογία FreezeDetect. Είναι μία μοναδική διαδικασία, που αναπτύχθηκε στην Βοστώνη από επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και βασίστηκε στην επιστήμη της κρυολιπόλυσης, μίας διαδικασίας που αποδεικνύει ότι όταν τα λιποκύτταρα εκτίθενται σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες πεθαίνουν.
Το Coolsculpting εφαρμόζεται σε ιατρείο χωρίς ενέσεις, τομές ή αναισθησία και χρειάζεται μόλις μία ώρα για να συμβεί. Η συσκευή του coolsculpting διαθέτει 6 ξεχωριστές κεφαλές και η καθεμία απευθύνεται στην ανατομία της κάθε περιοχής που πρόκειται να θεραπεύσει. Η κεφαλή μέσω της ελεγχόμενης ψύξης (Freeze Detect) οδηγεί τα λιποκύτταρα σε απόπτωση (προγραμματισμένος βιολογικός θάνατος των λιποκυττάρων). Κατά τη διαδικασία της φαγοκυττάρωσης τα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω του λυμπαθητικού συστήματος. Την ώρα της θεραπείας, καθώς η περιοχή μουδιάζει δεν νιώθετε καμία απολύτως ενόχληση, ενώ η αίσθηση του κρύου διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Το coolsculpting επηρεάζει μόνο τα κύτταρα του λίπους αφήνοντας το δέρμα και τους περιβάλλοντες ιστούς ανεπηρέαστους. Με την ψύξη τα ανεπιθύμητα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται και στη συνέχεια απομακρύνονται σταδιακά από το σώμα δια μέσου της λεμφικής οδού, σε ένα διάστημα μερικών εβδομάδων – συνήθως τριών – έως 2 μηνών, ανάλογα με τον οργανισμό.
Το Coolsculpting έχει και μια άλλη ειδοποιό διαφορά σε σχέση με την λιποαναρρόφηση. Δεν πρόκειται για μείωση του όγκου των υπάρχοντων λιποκυττάρων, αλλά για μείωση του αριθμού τους. Αυτό σημαίνει ότι όσο δεν καταφεύγετε σε ακραία κατανάλωση λίπους, τα λιποκύτταρα στην εκάστοτε περιοχή στόχευσης παραμένουν χαμηλά, οπότε δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά πρόβλημα τοπικού πάχους. Το once on the lips, always on the hips εδώ καταργείται.
Είναι λογικό, όταν εμφανίζονται νέες μέθοδοι, να υπάρχει ένας φόβος ως προς την αποτελεσματικότητα, αλλά και τις πιθανές παρενέργειες. Η μέθοδος coolsculpting έχει την πιστοποίηση του FDA, δεν χρειάζεται αποθεραπεία, δεν έχει παρενέργειες και έχοντας εφαρμοστεί σε 1.200.000 άτομα, έχει δείξει θεαματικές αλλαγές. Αρκεί να γίνεται από το αυθεντικό μηχάνημα και όχι απομιμήσεις. Η όλη ουσία είναι να διατηρείται το σωματικό βάρος σταθερό, χωρίς μεγάλες αποκλίσεις.
Δεν είναι όμως πανάκεια και δεν ενδείκνυται για όλους. Δεν αποτελεί δηλαδή μία μέθοδο αδυνατίσματος και απώλειας βάρους. Είναι μία διαδικασία που εξαλείφει στοχευμένα την εναπόθεση λίπους σε μικρές περιοχές του σώματος. Γι’ αυτό και απευθύνεται σε άτομα με κανονικό σωματικό βάρος. Ωστόσο οδηγεί σε απώλεια πόντων από τις περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται, ιδίως στην κοιλιά, στα γόνατα, το εσωτερικό των μπράτσων και των μηρών, το στήθος (ψευδογυναικομαστία), η περιφέρεια, και το δύσκολο σημείο του διπλοσάγονου, όπου οι αποθήκες λίπους επιμένουν να υπάρχουν.
Πού θα το βρείτε στην Ελλάδα;
Το Medi Center είναι το μοναδικό ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα που διαθέτει 2 μηχανήματα coolsculpting. Δίνει έτσι την δυνατότητα να αντιμετωπιστούν στον ίδιο χρόνο δύο διαφορετικές περιοχές του σώματος με ταχύτητα και ασφάλεια. Το ιατρικό προσωπικό του Medi Center έχει λάβει την εκπαίδευσή του στις Η.Π.Α. και είναι εξειδικευμένο αποκλειστικά στις θεραπείες του coolsculpting, δεν εφαρμόζει δηλαδή θεραπείες άλλου τύπου.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα toratora.gr

Coolsculpting: Η νέα μέθοδος για να γίνει παρελθόν το τοπικό λίπος