Εξεταστείτε δωρεάν για μελάνωμα


Εξεταστείτε δωρεάν για μελάνωμα
Ένας απλός σπίλος (ελιά) μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος.

Η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2016, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μελανώματος με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος, ενός κακοήθους όγκου του δέρματος και του καρκίνου του δέρματος εν γένει.

Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, το 90% των μελανωμάτων, εάν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί, πλέον, ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Γύρω στα 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και κοντά στους 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη ανέρχεται έως και 8%.

Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα θα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος.

Το τμήμα κλινικής δερματολογίας του ιατρικού κέντρου MC Medical Center στηρίζει ενεργά την ενέργεια συμμετέχοντας στην εκστρατεία ενημέρωσης, προσφέροντας δωρεάν εξέταση και έλεγχο σπίλων.