Γνωρίστε το Dermapen


Γνωρίστε το Dermapen

Η τεχνολογία dermapen αποτελεί μία καινοτόμο λύση για τα σημάδια της επιδερμίδας όπως οι ουλές, οι ρυτίδες και οι δυσχρωμίες.

Πρόκειται για μία συσκευή που μοιάζει με μία μεγάλη πένα, σχεδιασμός που επιτρέπει μεγάλη άνεση κινήσεων και ακρίβεια στην στόχευση από τον γιατρό που χρησιμοποιεί το dermapen. Ένα από τα κυριότερα οφέλη του dermapen είναι ότι μπορεί να στοχεύσει κατευθείαν στο προβληματικό σημείο που χρήζει θεραπείας, είτε πρόκειται για ρυτίδα, είτε για ουλή, αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς του δέρματος.

Η κεφαλή του dermapen αποτελείται από απειροελάχιστα μικρές βελόνες οι οποίες δημιουργούν μικρές ακίδες στην επιδερμίδα. Το βάθος διείσδυσης του dermapen είναι ρυθμιζόμενο και μπορεί να φτάσει έως και τα 2 χιλιοστά στο εσωτερικό του δέρματος. Καθώς το δέρμα διανοίγεται από τις μικροσκοπικές βελόνες ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία ανάπλασης του οργανισμού και στην περιοχή παράγεται κολλαγόνο, ένα δομικό στοιχείο του δέρματος. Έτσι, μέσα από την διαδικασία της επούλωσης των μικροτραυματισμών που έχει προκαλέσει το dermapen, το δέρμα απαλλάσσεται και από τις παλαιότερες βλάβες του. Το dermapen είναι μία ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία που δεν χρειάζεται ανάρρωση και τα αποτελέσματα που προσφέρει είναι ισάξια με πιο επεμβατικές διαδικασίες όπως το χημικό peeling. Ακόμη μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά ως συμπληρωματική θεραπεία στο fractional Co2 ή να γίνει συνδυαστικά με την αυτόλογη μεσοθεραπεία για την επίτευξή των βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Αναδημοσίευση από το entertv.gr  http://www.entertv.gr/article/403070/gnoriste-dermapen