Μύθοι & αλήθειες για την αποτρίχωση με λέιζερ


Μύθοι & αλήθειες για την αποτρίχωση με λέιζερ

Αν πρόκειται να αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αποτρίχωση με λέιζερ, καλό είναι να γνωρίζετε τους λόγους που αποτελεί την πιο δημοφιλή μέθοδο αποτρίχωσης τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, και επίσης να μάθετε ακριβώς τη διαδικασία.

Απαγορεύεται να κάνω αποτρίχωση με λέιζερ τους καλοκαιρινούς μήνες
Και όμως μπορείτε υπό προϋποθέσεις: Χάρη στην τεχνολογία του λέιζερ Αλεξανδρίτη δεν υπάρχει κανένας φόβος για έγκαυμα ή ερεθισμό της επιδερμίδας, όμως απαραιτήτως πρέπει να φοράτε αντιηλιακό και να αποφεύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε τα μπάνια, το δέρμα σας θα μαυρίσει όσο και να προσέχετε, με αποτέλεσμα η δέσμη του λέιζερ να μην έχει τόσο δύναμη στην εξάχνωση της μελανίνης από το θύλακα της τρίχας. Μέχρι λοιπόν να βγείτε στις παραλίες, καλό είναι να έχετε τελειώσει με περιοχές όπως πόδια, χέρια και βέβαια πρόσωπο. Τα σημεία που μπορείτε ανενόχλητα να συνεχίσετε τις συνεδρίες αποτρίχωσης είναι οι μασχάλες και το μπικίνι, δύο περιοχές που σπάνια θα εκτεθούν σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

• Αποφεύγω το λέιζερ διότι πονάει πολύ
Τα παλαιότερα μηχανήματα λέιζερ είναι αλήθεια πως προκαλούσαν πόνο, γιατί δεν είχαν το βασικό χαρακτηριστικό που διαθέτει το λέιζερ Αλεξανδρίτη: την ώρα που στοχεύει το λέιζερ, συγχρόνως διαχέεται ένα ρεύμα ψυχρού αέρα με αποτέλεσμα να μην νιώθετε τίποτα παραπάνω από ένα μικρό τσίμπημα σαν να σας χτυπάνε με λαστιχάκι. Ακόμα και στην ευαίσθητη περιοχή του μπικίνι, η αίσθηση του πόνου είναι αμελητέα.

• Είναι πάρα πολύ ακριβή μέθοδος
Είναι αλήθεια πως όταν είχε πρωτοεμφανιστεί η αποτρίχωση με λέιζερ το κόστος ήταν αρκετά ακριβό, όμως τα τελευταία χρόνια οι τιμές έχουν μειωθεί δραστικά, μετατρέποντας τη μέθοδο προσιτή στο ευρύ κοινό. 20€ είναι μια ενδεικτική τιμή συνεδρίας για το άνω χείλος, και 60€ για τις γάμπες. Στους άνδρες, η συνεδρία για την πλάτη στοιχίζει 80€, ενώ ο αυχένας 30€.

• Απαιτεί πάρα πολλές συνεδρίες και πολύ χρόνο, χωρίς να βλέπεις αποτέλεσμα άμεσα
Ούτε χρόνο χρειάζεται ούτε πολλές συνεδρίες. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 έως 6, ανάλογα με την πυκνότητα της τριχοφυΐας. Το λέιζερ καλύπτει όλο το φάσμα των μεσογειακών τύπων δέρματος, έχει τη μέγιστη ταχύτητα εφαρμογής (5 παλμούς / δευτερόλεπτο) ελαχιστοποιώντας τη διάρκεια μιας θεραπείας προσφέροντας ταυτόχρονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μέσος όρος διάρκειας της κάθε συνεδρίας είναι μισή ώρα. Η περιοχή του άνου χείλους λόγου χάρη απαιτεί μόνο πέντε με δέκα λεπτά, ενώ πιο χρονοβόρο σημείο είναι τα πόδια που μπορεί να χρειαστούν σαρανταπέντε λεπτά. Απαιτεί τον ελάχιστο αριθμό συνεδριών και επιτυγχάνει μείωση της τριχοφυΐας έως και 50% από την τρίτη κιόλας συνεδρία.

• Μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα
Το laser Αλεξανδρίτη έχει τις υψηλότερες προδιαγραφές για ασφάλεια με την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Πραγματοποιεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση με την εξής διαδικασία: οι δέσμες του laser στοχεύουν στη μελανίνη η οποία βρίσκεται συγκεντρωμένη μέσα στο θύλακα της τρίχας. Έτσι, η φωτεινή ενέργεια απορροφάται αποκλειστικά από αυτή και η τρίχα καταστρέφεται, χωρίς να επηρεάζεται το γύρω δέρμα. Η εφαρμογή πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη δερματολόγου ώστε να εξασφαλίζεται ότι χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες ρυθμίσεις του laser για την επιλεγμένη περιοχή της αποτρίχωσης.