Όσα δεν γνωρίζατε για το botox!


Όσα δεν γνωρίζατε για το botox!

Η επιστημονική ορολογία του botox είναι botilinum toxin, δηλαδή βοτουλινική τοξίνη, μία ουσία που έχει την ιδιότητα να αδρανοποιεί την λειτουργία των νευροδιαβιβάσεων που πραγματοποιούν οι μύες του προσώπου.

To botox είναι γνωστό σε όλους μας και έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον χώρο της ιατρικής αισθητικής επειδή λειτουργεί ως μία εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης, προσφέροντας άμεση καταπολέμηση των ρυτίδων με ασφάλεια.

Οι δυναμικές ρυτίδες, όπως και οι λεπτές γραμμές στο δέρμα προκαλούνται από την σύσπαση των μυών μας όταν λαμβάνουμε εκφράσεις. Έτσι, ο περιορισμός της κινητικότητας των μυών απαλλάσσει το δέρμα από τις δυναμικές ρυτίδες προτού εγκαθιδρυθούν στο πρόσωπό μας, πριν δηλαδή αυτές να γίνουν μόνιμες. Πρόκειται για μία ασυναγώνιστη θεραπεία που παράλληλα προφυλάσσει την επιδερμίδα από την εμφάνιση νέων ρυτίδων. Τα σημεία στα οποία εγχέεται είναι:

Τα φρύδια (πτώση φρυδιών ή βλεφάρων)

Οι γωνίες των ματιών (πόδι της χήνας)

Τα πλάγια της μύτης

Το πηγούνι

Το μέτωπο (οριζόντιες γραμμές)

Το μεσόφρυο (ρυτίδες συνοφρύωσης)

Τις γωνίες του στόματος

Στο MC Medical Center πραγματοποιείται η θεραπεία του botox ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο θεραπείας που εξασφαλίζει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Την διαδικασία πραγματοποιεί εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός με πλήρη γνώση της ανατομίας του προσώπου. Για άτομα που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει το botox και είναι διστακτικά υπάρχει και η επιλογή του baby botox.