Με Laser Αλεξανδρίτη (Arion)

Έλεγχος από Δερματολόγο

Σε υπερσύγχρονη κλινική στη Γλυφάδα

Κόστος

Πληροφορίες – Προγραμματισμός Ραντεβού:

+30 211 013 7001 | +30 211 013 7002 | info@mcmc.gr

Γιατί να επιλέξετε Laser αποτρίχωση

 • Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος
 • Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος
 • Καλύπτει μεγάλες επιφάνειες του δέρματος
 • Δεν προκαλεί τραυματισμούς
 • Δεν δημιουργεί θυλακίτιδα
 • Δεν συνδέεται με πόνο
 • Μόνιμο αποτέλεσμα

Η τριχοφυΐα του ανδρικού σώματος είναι πιο απαιτητική στην καταπολέμησή της καθώς υπάρχει μεγαλύτερη εναπόθεση μελανίνης από ότι στις γυναίκες ενώ οι ανδρικές ορμόνες (τετοστερόνη) ενισχύουν την πυκνότητα και την ανθεκτικότητά της.

Η αποτρίχωση με laser λειτουργεί στον άνδρα με εξαιρετικά αποτελέσματα –μάλιστα είναι πολύ λιγότερο επίπονη αντί του κεριού/χαλάουας ή του τραβήγματος με τσιμπιδάκι – ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνεδριών, ξεχνάει κανείς για πάντα τι σημαίνει ξυράφι, θυλακίτιδα και ερεθισμένο δέρμα.

Η προηγμένη τεχνολογία του laser Αλεξανδρίτη προσιτή σε όλους

Το laser Αλεξανδρίτη πραγματοποιεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση.

Οι δέσμες του laser στοχεύουν στη μελανίνη η οποία βρίσκεται συγκεντρωμένη μέσα στο θύλακα της τρίχας. Έτσι, η φωτεινή ενέργεια απορροφάται μόνο από τη χρωστική ουσία και η τρίχα καταστρέφεται από τη ρίζα της.

Το laser δρα με εξαιρετική ακρίβεια εστιάζοντας στον θύλακα της τρίχας. Έτσι δεν επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό.

Είναι ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας και το μοναδικό που καλύπτει ιδανικά όλο το φάσμα των μεσογειακών τύπων δέρματος. ‘Εχει τη μέγιστη ταχύτητα εφαρμογής (5 παλμούς/δευτερόλεπτο) άρα ελαχιστοποιεί τη διάρκεια μιας θεραπείας προσφέροντας ταυτόχρονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Λειτουργεί σαφώς καλύτερα σε σκούρες τρίχες λόγω του ότι το laser χρησιμοποιεί τη μελανίνη (το σκούρο συστατικό της τρίχας) για να μεταφέρει την ενέργεια στο θύλακα για να την καταστρέψει.

Καθώς οι τρίχες μεγαλώνουν η κάθε μια σε διαφορετικούς χρόνους, χρειάζονται έξι με οκτώ συνεδρίες για οριστικό αποτέλεσμα, όμως υπάρχει διαφορά από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Η θεραπεία πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη δερματολόγου ώστε να εξασφαλίζεται ότι χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες ρυθμίσεις του laser για την επιλεγμένη περιοχή της αποτρίχωσης.

Το laser Αλεξανδρίτη διαθέτει ένα σύστημα ψύξης το οποίο μειώνει αισθητά την αίσθηση ενόχλησης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, και λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας με την οποία είναι σχεδιασμένο, ο χρόνος της κάθε θεραπείας είναι σημαντικά μικρότερος από ότι με άλλα μηχανήματα.

Η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη αποτελεί ιατρική πράξη και έχει τις υψηλότερες προδιαγραφές για ασφάλεια, ταχύτητα και αποτέλεσμα με την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η ειδοποιός διαφορά του Laser Alexandrite από το IPL

To IPL έχει ευρεία δέσμη φωτός που προέρχεται από πολλά μήκη κύματος, με αποτέλεσμα να διαχέεται. Επηρεάζει επιφανειακά την επιδερμίδα, και χρησιμοποιεί την τρίχα σαν οδηγό για να στοχεύσει τον θύλακα.

Ενώ:

Το Laser Αλεξανδρίτη έχει ένα μόνο μήκος κύματος φωτός, το οποίο διεισδύει στο δέρμα βαθύτερα από ότι το IPL και μεταφέρει την ενέργεια απευθείας μέσα στο θύλακα, εστιάζοντας απευθείας στη ρίζα μέσα από την επιδερμίδα.

Με το IPL δεν προστατεύεται η επιδερμίδα, και συγχρόνως δεν εξουδετερώνεται ριζικά το τριχοθυλάκιο.

Για αυτό άλλωστε με το IPL απαιτούνται συχνές επαναλήψεις και το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, ενώ συχνά παρατηρούνται βλάβες στο δέρμα.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας

Ανάλογα την έκταση, την ένταση και την περιοχή της τριχοφυΐας, ο αριθμός συνεδριών ο οποίος απαιτείται διαφοροποιείται.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει τρεις φάσεις:

 1. Τη φάση ανάπτυξης της τρίχας που ονομάζεται αναγένεση
 2. Τη φάση ηρεμίας που ονομάζεται καταγένεση στη διάρκεια της οποίας η τρίχα προετοιμάζεται να πέσει.
 3. Τη φάση της πτώσης ή τελογένεση.

Περίπου το 80-85% των τριχών βρίσκεται στη φάση της αναγένεσης, μόλις το 10-15% στη φάση της καταγένεσης και το υπόλοιπο 1-3% στη φάση της τελογένεσης ανεξάρτητα χρονικής περιόδου.

Αν και μετά από κάθε εφαρμογή laser όλες οι τρίχες στην περιοχή θα εξαφανιστούν, αυτές όμως που θα καταστραφούν οριστικά είναι εκείνες που βρίσκονται στην φάση της ανάπτυξης.

Σκοπός είναι να πετύχουμε την τρίχα στην αναγεννητική της φάση, δηλαδή τη στιγμή που αναπτύσσεται, έτσι ώστε να ανακοπεί ο φυσικός της κύκλος. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απαιτείται επαναληπτική συνεδρία.

Η θεραπεία βήμα βήμα

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι παράμετροι του laser εξατομικεύονται ανάλογα με το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας, την περιοχή του σώματος που θα αποτριχωθεί, καθώς και το χρώμα του δέρματός σας.

Στη συνέχεια, ο δερματολόγος θα στοχεύσει με το laser μια μικρή περιοχή του δέρματός σας την οποία και θα παρακολουθήσει για κάποια λεπτά. Αφού βεβαιωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν οι καλύτερες ρυθμίσεις του laser για τον τύπο της επιδερμίδας σας, θα προχωρήσει στην αποτρίχωση ολόκληρης της περιοχής.

Συνήθως απαιτούνται 4 – 6 συνεδρίες προκειμένου να σταματήσει η ανάπτυξη της τρίχας.

Συμβουλές μετά την αποτρίχωση με λέιζερ

 •  Αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο ιδιαίτερα τις πρώτες τέσσερις με πέντε ημέρες
 • Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF30+)
 • Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα στο σώμα για να μειώσετε την ξηρότητα
 • Μην κάνετε solarium ή άλλες μεθόδους τεχνητού μαυρίσματος

Γιατί να επιλέξετε εμάς;

Στο MC Medical Center διαθέτουμε τέταρτης γενιάς laser Αλεξανδρίτη. Ακολουθούμε αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα πριν και μετά τη θεραπεία ενώ λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και παράλληλα γίνεται δερματολογικός έλεγχος στις περιοχές εφαρμογής. Διασφαλίζεται το βέλτιστο αποτέλεσμα της θεραπείας καθώς και η σωστή συντήρηση του αποτελέσματος.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται διεξοδικά σε σχέση με το επίπεδο μείωσης της τριχοφυίας το οποίο δύναται να διαφέρει από άτομο σε άτομο και από περιοχή σε περιοχή. Τέλος, στην περίπτωση που διαπιστωθεί βλάβη ή οποιαδήποτε μορφή δερματοπάθειας στην περιοχή χορηγείται αντίστοιχη θεραπεία έτσι ώστε να προφυλάσσεται ο ασθενής.

Αποτρίχωση Laser Άνδρας

Γιατί η αποτρίχωση με laser αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα η οποία εκφράζεται καθόλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής απασχολεί τους περισσότερους από εσάς.

Όλες οι υπόλοιπες μέθοδοι αποτρίχωσης σε σχέση με το laser απαιτούν συχνή ενασχόληση αλλά και κόστος αναλωσίμων και δεν διασφαλίζουν ότι μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό αποτριχώσεων θα υπάρχει μόνιμο αποτέλεσμα.

Συχνά προκαλούνται τραυματισμοί στις περιοχές ή θυλακίτιδα με αποτέλεσμα μακροχρόνια ταλαιπωρία αλλά και αποχή από την οποιαδήποτε μέθοδο αποτρίχωσης ακολουθείται έως ότου επουλωθεί η επιδερμίδα.

Αν υπολογίσει κανείς το χρόνο, την ταλαιπωρία και το κόστος της μη εφαρμογής laser αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί η αποτρίχωση με laser τελικά είναι η πιο οικονομική επιλογή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]