Δερματολογία

Η Δερματολογία είναι ένας κλάδος της ιατρικής επιστήμης που επικεντρώνεται στην πρόληψη, στη διάγνωση και στη θεραπεία των νοσημάτων του δέρματος, των τριχών και των νυχιών.

Το δέρμα, μαζί με αυτά που το συνοδεύουν (τρίχες, νύχια) είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος.  Προστατεύει τα εσωτερικά όργανα, ρυθμίζει  τη θερμοκρασία του σώματος  και αντανακλά την εσωτερική υγεία.

Η Δερματολογία είναι από τις πρώτες ιατρικές ειδικότητες που ενσωμάτωσε  επαναστατικές τεχνολογίες στις θεραπείες των νοσημάτων, όπως το χειρουργικό laser.

Ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στις προτεινόμενες μεθόδους και πρωτόκολλα θεραπείας πρώτα γίνεται η διάγνωση και κατόπιν ο ιατρός επιλέγει την καταλληλότερη θεραπεία για την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη των ασθενειών του δέρματος, του υποδόριου ιστού και των βλεννογόνων.

Λόγω της άμεσης έκθεσής του σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, το δέρμα συχνά ερεθίζεται από εξωτερικές συνθήκες τις οποίες ο δερματολόγος αξιολογεί σε νόσους όπως είναι η ακμή, συνυπολογίζοντας πάντα τους γονιδιακούς και κληρονομικούς παράγοντες.

Στόχος της Δερματολογίας είναι η καλή υγεία του δέρματος.