τι ειναι το υγρο λιφτινγκ προσωπου

Τι είναι το Υγρό Λίφτινγκ προσώπου;

Το υγρό λίφτινγκ προσώπου, γνωστό ως liquid facelift, αφαιρεί το κουρασμένο βλέμμα και προσθέτει φρεσκάδα στο πρόσωπο.

Τι είναι το υγρό λίφτινγκ προσώπου;

Είναι το liquid lift πιο ασφαλές από το χειρουργικό lifting; Μπορώ να έχω εφάμιλλα αποτελέσματα;

Κοιτάζεστε στον καθρέπτη και νομίζετε πως βλέπετε τη μητέρα ή τον πατέρα σας να σας αντικρύζει; Όλοι κληρονομούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας και από μια ηλικία και μετά το πρόσωπό μας αρχίζει να μας θυμίζει ένα ή και τους δύο γονείς μας. Και αυτό είναι OK, αλλά όχι όταν οδεύουμε προς τα μέσα της δεκαετίας των τριάντα ή έχουμε μπει στην δεκαετία των σαράντα. Θέλουμε να μείνουμε νέοι, όμως οι πιο πολλοί από εμάς δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία του χειρουργικού lifting, είτε για μας φοβίζει, είτε γιατί δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να χάσουμε χρόνο από τη δουλειά μας. Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε τα χαρακτηριστικά μας, απλώς θέλουμε να μείνουμε ίδιοι αλλά πιο νέοι.

Υπάρχουν πλέον εντυπωσιακές θεραπείες με την έγκριση του FDA που χρησιμοποιούν ενέσιμα fillers, οι οποίες βοηθούν να «γεμίσουν» οι περιοχές του προσώπου που έχουν «πέσει» διότι έχουν χάσει λίπος. Με τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής αισθητικής, τα μάγουλα ανορθώνονται, τα μήλα επανακτούν τον χαμένο όγκο και οι πεσμένες περιοχές γύρω από το στόμα ανασηκώνονται. Τα αποτελέσματα είναι φυσικά όταν η θεραπεία έχει γίνει σωστά. Λόγω της έγχυσης υγρών και fillers που αξιοποιεί αυτή η θεραπεία, πήρε και το όνομά της: Liquid – υγρό Lift.

Γιατί αρχίζει το πρόσωπό μας να γερνάει;

Οι περισσότεροι από εμάς νοιώθουμε τη φθορά του χρόνου διότι βλέπουμε το δέρμα να κρεμάει. Με την ηλικία μειώνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενώ μειώνεται και το λίπος. Όμως ένα πρόσωπο που γερνάει έχει  και άλλα χαρακτηριστικά: ρυτίδες, γραμμές, δυσχρωμίες. Αυτό που αντιμετωπίζει το Liquid lift είναι το γέμισμα του όγκου που έχει χαθεί, και ο οποίος είναι ικανός να εξομαλύνει ρυτίδες και να «χτίσει» σωστά το περίγραμμα του προσώπου.

Το νεανικό πρόσωπο έχει φρεσκάδα με στρογγυλά μάγουλα. Η βιαιότητα της γήρανσης προκαλεί μείωση του λίπους στο πρόσωπο ενώ προσθέτει αλλού. Δυστυχώς στο πρόσωπο το λίπος είναι αναγκαίο για να δείχνει το δέρμα λείο και νεανικό, ενώ στο υπόλοιπο σώμα έχει εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Δεν πρέπει όμως να ρίχνουμε όλη την ευθύνη της γήρανσης στην απώλεια λίπους. Στην ηλικία των 25 ετών σταματάμε να παράγουμε κολλαγόνο. Το κολλαγόνο παίζει καθοριστικό ρόλο στη δύναμη του δέρματος και η μειωμένη παραγωγή του οδηγεί στο λεγόμενο «σακούλιασμα» ή κρέμασμα του δέρματος. Αντίστοιχα, με το πέρασμα των ετών μειώνεται ο μυϊκός ιστός, γεγονός που επηρεάζει το περίγραμμα του προσώπου.

Σπάνια είναι κανείς χαρούμενος στην προοπτική του να μπει στο χειρουργείο, για αυτό και η αισθητική ιατρική ερευνά και προτείνει όλο και περισσότερες μεθόδους που μπορούν να παρατείνουν το παρόν, να βελτιώσουν την κατάσταση και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο του χειρουργικού lifting. Το Liquid Facelift έχει γίνει πολύ δημοφιλές διότι προσφέρει ανόρθωση, σύσφιξη, και κάνει recountoring αναπληρώνοντας τον όγκο από μέσα.

Τα ενέσιμα fillers που χρησιμοποιούνται είναι κατά κύριο λόγο το υαλουρονικό οξύ και το hydroxyl apatite. Το δεύτερο υλικό που συνδυάζεται είναι η βουτολινική τοξίνη (botox).

Πόσος χρόνος χρειάζεται για το Υγρό Lifting Προσώπου;

Το recontouring δηλαδή η επαναφορά του περιγράμματος και η ανόρθωση των χαρακτηριστικών όπως βαθουλωμένα μάτια απαιτούν μια μόνο επίσκεψη. Ο χρόνος ποικίλει, ανάλογα αν θα γίνει έγχυση βουτολινικής τοξίνης σε πολλά σημεία και αν θα αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα σημεία με τα fillers. Κατά κύριο λόγο η συνεδρία διαρκεί περίπου 40 λεπτά με 1 ώρα. Σε κάποιες περιπτώσεις αν δεν υπάρχει καθόλου ανοχή για ήπιο πόνο, τοποθετείται στο δέρμα πριν τη συνεδρία μια αναισθητική κρέμα. Σημαντικό είναι πριν τη θεραπεία να έχει γίνει μια ενδελεχής συζήτηση με τον ιατρό έτσι ώστε να έχετε καταλήξει στους στόχους που θέλετε να πετύχετε.

Πως θα είμαι αμέσως μετά τη θεραπεία;

Θα δείτε τις πρώτες διαφορές αμέσως: Ο ιατρός θα σας δώσει έναν καθρέπτη και θα καταλάβετε τη διαφορά. Τα αποτελέσματα βελτιώνονται στις επόμενες 3 με 6 εβδομάδες καθώς το filler απορροφά υγρά και το σώμα ξεκινά να παράγει κολλαγόνο ανταποκρινόμενο στη δράση του filler.

Σπάνια μπορεί να εμφανιστούν πολύ μικροί μώλωπες. Η περιοχή θα είναι ελαφρά πρησμένη και ροζ μετά τις ενέσεις, αλλά η εναπόθεση παγοκυστών εξαλείφει γρήγορα το φαινόμενο.

Ποιος είναι ο καλύτερος υποψήφιος;

Ιδανικοί υποψήφιοι για υγρό λίφτινγκ προσώπου είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν ξεκινήσει να παρατηρούν αλλαγές στο πρόσωπο, λίγο κρεμασμένα χαρακτηριστικά, απώλεια λάμψης, και που διαπιστώνουν πως έχουν απώλεια όγκου. Αν η υφή και η ελαστικότητα του δέρματος είναι καλή, έχουν καλή φυσική κατάσταση και δεν καπνίζουν, τότε τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ακόμα πιο δραστικά. Άτομα που είναι στη δεκαετία των 30 έως και των 60 είναι η πλειοψηφία εκείνων που επιλέγουν το υγρό λίφτιγνκ προσώπου. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχει σημασία η ηλικία, σημασία έχει αν έχετε χάσει όγκο από το πρόσωπο και θέλετε να τον επανακτήσετε για να έχετε πιο νεανική εμφάνιση.