MC Medical Center - Δερματολογία & Πλαστική Χειρουργική

kalavria2

Μαρία Καλάβρια – Ιδρυτής

Πρωτεργάτης και ιδρυτής του κέντρου είναι η επιχειρηματίας Μαρία Καλάβρια. Γνωστή για την επιτυχημένη καριέρα της στο χώρο της μόδας είτε στις πασαρέλες είτε με τη δημιουργία της πρώτης boutique Ice Cube στην Αθήνα που σηματοδότησε την έναρξη των fashion concept stores, πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να επενδύσει στον τομέα της ομορφιάς. Η αφορμή να ιδρυθεί ένα κέντρο υψηλών προδιαγραφών ήταν η αποκλειστική αντιπροσωπεία του Coolsculpting, όπου γεννήθηκε η ανάγκη να στεγαστεί η μοναδική αυτή θεραπεία σε ένα αντίστοιχο ιατρικό κέντρο. Στη συνέχεια, η ομάδα εμπλουτίστηκε με έμπειρους ιατρούς και άριστα εκπαιδευμένους συνεργάτες, και το φάσμα των υπηρεσιών επεκτείνεται διαρκώς.

Dr. Χρήστος Στάμου – Επιστημονικός Διευθυντής της Dermadvance & του MC Medical Center

O Dr. Χρήστος Στάμου, με πολυετή ιατρική εμπειρία και συνεχή παρακολούθηση των ιατρικών, επεμβατικών και αισθητικών τομέων της δερματολογίας, εξασφαλίζει ότι η κλινική προσφέρει τις ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους, με αποτελέσματά που ξεχωρίζουν. Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, με μετεκπαίδευση στην τεχνική της δερματοσκόπησης και στην ογκολογία δέρματος, την ψωρίαση, τη παιδοδερματολογία και τη φωτοδυναμική θεραπεία. Ο ιατρός είναι μέλος της ΕΔΑΕ (Ένωση Δερματολόγων Αφροδισιολόγων Ελλάδος), της Αμερικάνικης Ένωσης Δερματολόγων (AAD), της διεθνούς εταιρίας αισθητικής και επανορθωτικής ιατρικής και πολλών άλλων ιατρικών εταιριών. Συμμετέχει διαρκώς σε εγχώρια και διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο τις φλεγμονώδεις παθήσεις και την ογκολογία δέρματος καθώς και την αισθητική – κοσμητολογική δερματολογία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση στην καθημερινή ιατρική πρακτική των πλέον σύγχρονων και αποτελεσματικών διαγνωστικών και θεραπευτικών λύσεων. Διαβάστε το αναλυτικό βιογραφικό του Dr. Στάμου εδώ.

ΤΜΗΜΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Dr. Βασίλειος Ιμβριώτης – Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

O Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Βασίλειος Ιμβριώτης, γεννήθηκε στην Πρέβεζα και εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικης το 1999, από όπου αποφοίτησε το 2005 με βαθμό “Λίαν Καλώς”. Στη συνέχεια, μετά από 12μηνη εκπαίδευση στο 401 ΓΣΝΑ υπηρέτησε ως Ιατρός σε μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Το 2009 ξεκίνησε την άσκησή του στην ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στο 424 ΓΣΝΕ. Από το 2010 έως το 2013 συνέχισε την ειδικότητα στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”, από όπου έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας το 2013.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Επιμελητής της Δερματολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ, από όπου μετατέθηκε για δύο έτη στο Τάγμα Υγειονομικού της Κω, προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του ως Επικεφαλής Δερματολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κω.

Το 2015 επέστρεψε ως Επιμελητής της Δερματολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ, όπου συμμετέχει και στην εκπαίδευση ειδικευομένων της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 τελεί επιστημονικά υπεύθυνος του MC Medical Center και αναπληρωτής επιστημονικά υπεύθυνος της δερματολογικής κλινικής Dermadvance.

Έχει συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό σεμινάριο Euroderm Excellence (Ρώμη) που απευθύνεται σε αριστούχους Δερματολόγους από όλη την Ευρώπη, και συνεχίζει να συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια τόσο στα πλαίσια της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, όσο και επεμβατικών και αισθητικών εφαρμογών.

Dr. Δημήτριος Καραφουλίδης – Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ. Δημήτριος Καραφουλίδης είναι Ειδικός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος. Η μετεκπαίδευσή του στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο αφορά την ιατρική των βλαστοκυττάρων και αναγεννητική ιατρική (Stem Cells & Regenerative Medicine). Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Δερματολογία-Αφροδισολογία στην Δερματολογική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης.  Έχει παρακολουθήσει πλείστα σεμινάρια και συνέδρια Ιατρικής ενώ διατελεί και επιστημονικός συνεργάτης με σκοπό να εμπλουτίζει τις γνώσεις του διαρκώς και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας, της Ελληνικής Εταιρίας Μελανώματος και της Διεθνούς Εταιρίας Κοσμητικής Δερματολογίας, όπως και της Διεθνούς Ακαδημίας Κοσμητικής Δεμρατολογίας και της Ευρωπαικής Ακαδημίας Δερματολογίας & Αφροδισιολογίας. Δεν εφησυχάζει ποτέ παρά προσπαθεί συνεχώς να είναι ένα βήμα μπροστά, δοκιμάζοντας θεραπείες και προσθέτοντας γνώση τόσο για τις παθήσεις του δέρματος, την παιδοδερματολογία, τις νέες θεραπείες για τα αφροδίσια νοσήματα και φυσικά ακολουθεί τις πλέον σύγχρονες μη επεμβατικές τάσεις για την αντιγήρανση

ΤΜΗΜΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Dr. Νίκος Καρμίρης – Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Ο Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός Δρ.Νικόλαος Καρμίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από το 2ο Γενικό Λυκείο Αγίας Παρασκευής και μετά από Πανελλαδικές Εξετάσεις εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Ολοκληρώνοντας επιτυχώς την εκπαίδευσή του, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή και από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Στη συνέχεια παρακολούθησε το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού και μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως Ιατρός Μονάδος στο 2ο  Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού για δύο χρόνια. Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του, αποφοίτησε από το Σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής καθώς και από το Σχολείο Καταδυτικής Ιατρικής και Αυτοδυτών.Έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις, ξεκίνησε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής  ως ειδικευόμενος σε κλινική Γενικής Χειρουργικής του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Συνέχισε την εξειδίκευσή του στην Πλαστική Χειρουργική για τέσσερα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα τμήματα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Northern General Hospital (University Hospital of Sheffield), στο Salisbury Hospital, Oxford Deanery και στο Derriford Hospital (Plymouth University Hospital). Υπηρέτησε για δύο χρόνια ως Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ειδικών Δυνάμεων. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Αγγλία, όπου και μετεκπαιδεύτηκε σε προκηρυγμένη θέση (postgraduate fellowship) στον τομέα της Μικροχειρουργκής και της Αποκατάστασης Μαστού (Microsurgical Fellowship of Trauma and Breast Surgery) στο Salisbury Hospital, Oxford Deanery.

Από το 2015 είναι Επιμελητής στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ταυτόχρονα, είναι επιστημονικός συνεργάτης στον όμιλο Ιασώ καθώς και συνεργάτης στα ιδιωτικά θεραπευτήρια Βιοκλινική, Metropolitan και Mediterraneo. Ο Ν. Καρμίρης  είναι πιστοποιημένο μέλος (Fellow) του European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS), τίτλος που του απονεμήθηκε μετά από επιτυχείς εξετάσεις. Ταυτόχρονα, είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ) καθώς και ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC). Επίσης, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επανoρθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ESPRAS).

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνεται επιπλέον, η δημοσίευση ιατρικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά, η συμμετοχή του σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια με πολλές επιστημονικές εργασίες, η συμμετοχή του σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με πρακτική εξάσκηση, εκπαιδευτικά πρακτικά μαθήματα για τελειόφοιτους φοιτητές ιατρικής και τέλος έρευνα και πειραματικές μελέτες στον τομέα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Dr. Πρόδρομος Παπαϊωάννου – Πλαστικός Χειρουργός

Απόφοιτος του κολλεγίου Ανατόλια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στην ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης και κατόπιν ολοκλήρωσε την αγροτική του θητεία στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Κομοτηνής στο τμήμα της χειρουργικής. Στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδικότητά της πλαστικής χειρουργικής στη Γερμανία, στο κρατικό νοσοκομείο της Pirmasens, στα νοσοκομεία Asklepios Wandsbek του Αμβούργου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μαγδεβούργου και στην κρατική κλινική του Braunschweig. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του εργάστηκε ως ειδικός-υποδιευθυντής στην κλινική του Braunschweig, με πεδίο εξειδίκευσης την ανάπλαση του μαστού μετά από καρκίνο και την αισθητική χειρουργική. Παρέμεινε στη Γερμανία συνολικά 9 χρόνια και συμμετείχε σε επιστημονικές έρευνες, ενώ παράλληλα έγραψα τη διδακτορική διατριβή (Dr. Med.) στην κλινική του Μαγδεβούργου. Ασχολείται με την αισθητική χειρουργική του προσώπου, του στήθους και του σώματος, τη χειρουργική του μαστού, τη μικροχειρουργική και με την minimal invasive χειρουργική του χεριού και του καρπού και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του ιατρείου που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη και του MC Medical Center στην Αθήνα.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Ελένη Στεφανούρη – Υπεύθυνη Κλινικής

Με πολυάριθμες σπουδές και κρατικές πιστοποιήσεις στις εξειδικευμένες Eφαρμογές Αισθητικής, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τη Διοίκηση και το Business Administration, η Ελένη Στεφανούρη διοικεί με τεχνογνωσία και πολύπλευρη εμπειρία το MC Medical Center. Η General Manager του MC Medical Center by Dermadvance, διαθέτει ένα πλουσιότατο βιογραφικό με επώνυμες συνεργασίες στη διαχείριση αντίστοιχων πολυδύναμων κέντρων παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Έχει μακρά πορεία στην άρτια εκπαίδευση προσωπικού και στο λειτουργικό συντονισμό αντίστοιχων κλινικών. Με 20 χρόνια πολύτιμης προϋπηρεσίας στο ενεργητικό της, έχει εδραιώσει με συστηματική εργασία, know-how και προτεραιότητα στον άνθρωπο, σχέσεις εμπιστοσύνης τόσο με το επιστημονικό προσωπικό του MC Medical Center όσο και με τους πολυάριθμους ασθενείς του και πλέον αποτελεί και η ίδια έναν από τους λόγους που οι πελάτες μας παραμενούν σταθερά αφοσιωμένοι σε εμάς. Για την Ελένη Στεφανούρη, βασική αρχή στην εργασιακή της καθημερινότητα αποτελεί η φυσική ομορφιά ως ένδειξη υγείας και με βάση αυτό τον άξονα, στέκεται στο πλάι κάθε ασθενούς από τη στιγμή της εισόδου του στo MC Medical Center μέχρι τη στιγμή που έχοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα, επιστρέφει πίσω στην καθημερινότητα του.