MC MEDICAL CENTER - ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ & ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Dr. Χρήστος Στάμου – Επιστημονικός Διευθυντής της Dermadvance & του MC Medical Center

O Dr. Χρήστος Στάμου, με πολυετή ιατρική εμπειρία και συνεχή παρακολούθηση των ιατρικών, επεμβατικών και αισθητικών τομέων της δερματολογίας, εξασφαλίζει ότι η κλινική προσφέρει τις ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους, με αποτελέσματά που ξεχωρίζουν. Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, με μετεκπαίδευση στην τεχνική της δερματοσκόπησης και στην ογκολογία δέρματος, την ψωρίαση, τη παιδοδερματολογία και τη φωτοδυναμική θεραπεία. Ο ιατρός είναι μέλος της ΕΔΑΕ (Ένωση Δερματολόγων Αφροδισιολόγων Ελλάδος), της Αμερικάνικης Ένωσης Δερματολόγων (AAD), της διεθνούς εταιρίας αισθητικής και επανορθωτικής ιατρικής και πολλών άλλων ιατρικών εταιριών. Συμμετέχει διαρκώς σε εγχώρια και διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο τις φλεγμονώδεις παθήσεις και την ογκολογία δέρματος καθώς και την αισθητική – κοσμητολογική δερματολογία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση στην καθημερινή ιατρική πρακτική των πλέον σύγχρονων και αποτελεσματικών διαγνωστικών και θεραπευτικών λύσεων. Διαβάστε το αναλυτικό βιογραφικό του Dr. Στάμου εδώ.

ΤΜΗΜΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Dr. Βασίλειος Ιμβριώτης – Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

O Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Βασίλειος Ιμβριώτης, γεννήθηκε στην Πρέβεζα και εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικης το 1999, από όπου αποφοίτησε το 2005 με βαθμό “Λίαν Καλώς”. Στη συνέχεια, μετά από 12μηνη εκπαίδευση στο 401 ΓΣΝΑ υπηρέτησε ως Ιατρός σε μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Το 2009 ξεκίνησε την άσκησή του στην ειδικότητα της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας στο 424 ΓΣΝΕ. Από το 2010 έως το 2013 συνέχισε την ειδικότητα στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων “Ανδρέας Συγγρός”, από όπου έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας το 2013.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Επιμελητής της Δερματολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ, από όπου μετατέθηκε για δύο έτη στο Τάγμα Υγειονομικού της Κω, προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του ως Επικεφαλής Δερματολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κω.

Το 2015 επέστρεψε ως Επιμελητής της Δερματολογικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ, όπου συμμετέχει και στην εκπαίδευση ειδικευομένων της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας.

Από το Σεπτέμβριο του 2018 τελεί επιστημονικά υπεύθυνος του MC Medical Center και αναπληρωτής επιστημονικά υπεύθυνος της δερματολογικής κλινικής Dermadvance.

Έχει συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό σεμινάριο Euroderm Excellence (Ρώμη) που απευθύνεται σε αριστούχους Δερματολόγους από όλη την Ευρώπη, και συνεχίζει να συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια τόσο στα πλαίσια της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, όσο και επεμβατικών και αισθητικών εφαρμογών.

Dr. Αναστασία Παπαγρηγοράκη – Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Η Αναστασία Παπαγρηγοράκη είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Σχολή Μωραΐτη). Στη συνέχεια αρίστευσε στις πανιταλικές εξετάσεις και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Βερόνα από όπου αποφοίτησε με βαθμό “Λίαν Καλώς”. Ακολούθησε για 4 έτη εκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική κλινική του Νοσοκομείου της Βερόνα, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Δερματολόγου κ. Girolomoni Giampiero όπου μετά από εξέταση, της απονεμήθηκε ο τίτλος της ειδικότητας του Δερματολόγου Αφροδισιολόγου με έπαινο. Η Δερματολόγος στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε για άλλα 4 έτη στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική της Βερόνα σε συνεργασία με την Ενδοκρινολογική Κλινική της Πάντοβα για τη Διδακτορική της Έρευνα στην συσχέτιση της ψωρίασης με το μεταβολικό σύνδρομο.

Παράλληλα παρέδιδε μαθήματα δερματολογίας σε τεταρτοετείς φοιτητές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βερόνα, έγινε μέλος του “Euroderm Excellence Society” στο οποίο συμμετέχουν μόνο αριστούχοι δερματολόγοι από κάθε χώρα της Ευρώπης, κέρδισε 2 υποτροφίες για να ερευνήσει τις χρόνιες φλεγμονώδεις δερματοπάθειες, υπήρξε υπεύθυνη στο ερευνητικό έργο της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Βερόνα με ιδιαίτερα γνωστικά αντικείμενα την ψωρίαση, το χρόνιο έκζεμα, την αλωπεκία, τα αφροδίσια νοσήματα, την παιδοδερματολογία, τη χαρτογράφηση σπίλων και την ογκολογία δέρματος. Ταυτόχρονα εργάστηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας σε ιδιωτικές και συμβεβλημένες κλινικές ως ειδική, κυρίως κλινική δερματολόγος, αλλά και με μεγάλη επιτυχία  στην αισθητική και κοσμετολογική δερματολογία.

Έχει δημοσιεύσει 10 ιατρικά άρθρα στο pubmed, είναι συγγραφέας 3 κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία, ενός  e-book, υπήρξε επιμελήτρια σε 12 clinical trials, είναι μέλος συντακτικού συμβουλίου ιατρικών περιοδικών και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού.

ΤΜΗΜΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Dr. Νίκος Καρμίρης – Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός

Ο Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός Δρ.Νικόλαος Καρμίρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από το 2ο Γενικό Λυκείο Αγίας Παρασκευής και μετά από Πανελλαδικές Εξετάσεις εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Ολοκληρώνοντας επιτυχώς την εκπαίδευσή του, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή και από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Στη συνέχεια παρακολούθησε το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού και μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε ως Ιατρός Μονάδος στο 2ο  Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού για δύο χρόνια. Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του, αποφοίτησε από το Σχολείο Αεροπορικής Ιατρικής καθώς και από το Σχολείο Καταδυτικής Ιατρικής και Αυτοδυτών.Έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις, ξεκίνησε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής  ως ειδικευόμενος σε κλινική Γενικής Χειρουργικής του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Συνέχισε την εξειδίκευσή του στην Πλαστική Χειρουργική για τέσσερα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα τμήματα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Northern General Hospital (University Hospital of Sheffield), στο Salisbury Hospital, Oxford Deanery και στο Derriford Hospital (Plymouth University Hospital). Υπηρέτησε για δύο χρόνια ως Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ειδικών Δυνάμεων. Στη συνέχεια, επέστρεψε στην Αγγλία, όπου και μετεκπαιδεύτηκε σε προκηρυγμένη θέση (postgraduate fellowship) στον τομέα της Μικροχειρουργκής και της Αποκατάστασης Μαστού (Microsurgical Fellowship of Trauma and Breast Surgery) στο Salisbury Hospital, Oxford Deanery.

Από το 2015 είναι Επιμελητής στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ταυτόχρονα, είναι επιστημονικός συνεργάτης στον όμιλο Ιασώ καθώς και συνεργάτης στα ιδιωτικά θεραπευτήρια Βιοκλινική, Metropolitan και Mediterraneo. Ο Ν. Καρμίρης  είναι πιστοποιημένο μέλος (Fellow) του European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS), τίτλος που του απονεμήθηκε μετά από επιτυχείς εξετάσεις. Ταυτόχρονα, είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ) καθώς και ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC). Επίσης, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επανoρθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ESPRAS).

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνεται επιπλέον, η δημοσίευση ιατρικών άρθρων σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά, η συμμετοχή του σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια με πολλές επιστημονικές εργασίες, η συμμετοχή του σε εκπαιδευτικά σεμινάρια με πρακτική εξάσκηση, εκπαιδευτικά πρακτικά μαθήματα για τελειόφοιτους φοιτητές ιατρικής και τέλος έρευνα και πειραματικές μελέτες στον τομέα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Dr. Πρόδρομος Παπαϊωάννου – Πλαστικός Χειρουργός

Απόφοιτος του κολλεγίου Ανατόλια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στην ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης και κατόπιν ολοκλήρωσε την αγροτική του θητεία στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο της Κομοτηνής στο τμήμα της χειρουργικής. Στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδικότητά της πλαστικής χειρουργικής στη Γερμανία, στο κρατικό νοσοκομείο της Pirmasens, στα νοσοκομεία Asklepios Wandsbek του Αμβούργου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μαγδεβούργου και στην κρατική κλινική του Braunschweig. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του εργάστηκε ως ειδικός-υποδιευθυντής στην κλινική του Braunschweig, με πεδίο εξειδίκευσης την ανάπλαση του μαστού μετά από καρκίνο και την αισθητική χειρουργική. Παρέμεινε στη Γερμανία συνολικά 9 χρόνια και συμμετείχε σε επιστημονικές έρευνες, ενώ παράλληλα έγραψα τη διδακτορική διατριβή (Dr. Med.) στην κλινική του Μαγδεβούργου. Ασχολείται με την αισθητική χειρουργική του προσώπου, του στήθους και του σώματος, τη χειρουργική του μαστού, τη μικροχειρουργική και με την minimal invasive χειρουργική του χεριού και του καρπού και τις νέες μεθόδους αντιγήρανσης και λιπογλυπτικής. Μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του ιατρείου που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη και του MC Medical Center στην Αθήνα.