Βλεφαροπλαστική – Μάτια και βλέφαρα ξεκούραστα και νεανικά!

acne-treatment-highlight-clean-face

Εξαφανίστε τις "σακούλες" κάτω από τα μάτια

warts-highlight-painless

Αντιμετωπίστε μόνιμα την πτώση των βλεφάρων

onychomycoses-highlight-no-surgery

Απολύτως ασφαλής και χωρίς παρενέργειες

coolsculpting-anesthesia

Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος, δεν απαιτεί μετάβαση στο νοσοκομείο

tattoo-removal-highlight-sessions

Γρήγορη επέμβαση: σε 60 - 90 λεπτά

thread-lift-highlight-duration

Γυρίστε το χρόνο 15 χρόνια πίσω

Πριν – Μετά

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, σύμφωνα με ένα παλιό ρητό. Ωστόσο είναι και το χαρακτηριστικό που δίνει μοναδικότητα σε άνδρες και γυναίκες. Η φυσική διαδικασία της γήρανσης επηρεάζει την περιοχή των ματιών, με τον σχηματισμό ρυτίδων, πτώση των βλεφάρων και τις χαρακτηριστικές «σακούλες» στο κάτω βλέφαρο.

Τι είναι η βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική έχει ως στόχο τη βελτίωση της όψης του άνω και κάτω βλεφάρου, που με το πέρασμα του χρόνου χάνουν την ελαστικότητά τους. Η αποκατάσταση συνεπάγεται την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος, λίπους ή και των δύο, χωρίς να επηρεάζεται η ανατομία των βλεφάρων, το σχήμα του ματιού και η φορά της βλεφαρικής σχισμής.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αντιμετωπίσει:

 • Τη χαλάρωση του δέρματος που δημιουργεί πτυχές και διαταράσσει το φυσικό περίγραμμα του άνω βλεφάρου, εμποδίζοντας μερικές φορές ακόμα και την όραση
 • Την περίσσεια των αποθηκών λίπους που εμφανίζονται ως πρήξιμο στα βλέφαρα
 • Τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια
 • Τα πτωτικά κάτω βλέφαρα (αποκαλύπτεται το λευκό κάτω από την ίριδα) που δημιουργούν εκτρόπιο
 • Την περίσσεια δέρματος και τις λεπτές ρυτίδες των κάτω βλεφάρων

Ποιοι είναι υποψήφιοι για επέμβαση βλεφαροπλαστικής;

 • Αυτοί που ενοχλούνται από την εμφάνιση των βλεφάρων τους
 • Χωρίς οφθαλμολογικά προβλήματα όπως γλαύκωμα, προηγηθείσες αποκολλήσεις, ξηροφθαλμία κλπ
 • Χωρίς ιατρικά προβλήματα που καθυστερούν την επούλωση
 • Με ρεαλιστικές προσδοκίες

«Κουρασμένο» βλέμμα

Εκτός από τη φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιτείνουν το «κουρασμένο» βλέμμα, όπως το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η κατακράτηση υγρών, το άγχος και η υπερβολική χρήση «έξυπνων» συσκευών (smartphones, tablets, laptops κ.α.).

Ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα για πάντα

Χάρη στην πρόοδο της σύγχρονης τεχνολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής μπορείτε να έχετε ξεκούραστο και νεανικό βλέμμα για πάντα, με τη βοήθεια της βλεφαροπλαστικής.

Χειρουργική βλεφαροπλαστική με λέιζερ

Πρόκειται για την κλασσική βλεφαροπλαστική, που στις μέρες μας είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη χάρη στο λέιζερ, καθώς διενεργείται υπό τοπική αναισθησία, σε μια συνεδρία, χωρίς νοσηλεία. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 60 – 90 λεπτά.

Στο κάτω βλέφαρο η αφαίρεση των «σακουλών» (πλεονάζοντος δέρματος και λίπους) γίνεται:

 • είτε με εξωτερική τομή, αρκετά κοντά στις βλεφαρίδες, ώστε να μην είναι εύκολα εμφανής,
 • είτε με εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα.

Τα λεπτά, σχεδόν αόρατα ράμματα που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική βλεφαροπλαστική αφαιρούνται μετά από 3-5 ημέρες. Ενώ και το ελάχιστο οίδημα (πρήξιμο) και οι εκχυμώσεις (μελανιές), υποχωρούν μόνο με την εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων τα πρώτα δύο 24ωρα μετά την επέμβαση.

Στη αποκατάσταση του άνω βλεφάρου, η εκτομή της περίσσειας λίπους και δέρματος γίνεται με τομή η οποία καλύπτεται από τη φυσιολογική πτυχή του βλεφάρου, ώστε να μην φαίνεται.

Βλεφαροπλαστική με Ultra Pulse Laser

Το Ultra Pulse Laser είναι η τελευταία λέξη της Κοσμητικής Ιατρικής στη βλεφαροπλαστική, χωρίς νυστέρι. Η περίσσεια δέρματος και λίπους στο άνω και κάτω βλέφαρο αφαιρείται μέσω εξάχνωσης (εξαϋλώνονται επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, χωρίς να επηρεάζονται τα βαθύτερα στρώματα). Συνήθως απαιτούνται 2-3 συνεδρίες (διάρκειας 15 λεπτών έκαστη) για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Ο μικρός τοπικός ερεθισμός υποχωρεί μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας.

Η βλεφαροπλαστική με Ultra Pulse Laser ενδείκνυται για:

 • τη χαλάρωση
 • την ανύψωση των φρυδιών
 • την αντιμετώπιση του χαλάζιου
 • την αφαίρεση δερματικών μορφωμάτων στα βλέφαρα
 • τη βελτίωση του περιγράμματος και τόνου του προσώπου
 • την εξάλειψη ξανθελασμάτων
 • την εξάλειψη ουλών και δερματικών κηλίδων
 • την αφαίρεση σπίλων
 • την εξάλειψη ρυτίδων (πόδι της χήνας)
 • την αφαίρεση αιμαγγειωμάτων

Αντιθέτως, δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης και συσσώρευσης λίπους στο κάτω βλέφαρο, όπου η κλασική βλεφαροπλαστική δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η βλεφαροπλαστική με Ultra Pulse Laser μπορεί να συνδυαστεί με ενέσιμες θεραπείες προσώπου, Νευροτοξίνης ή Υαλουρονικού Οξέος.

Μόνιμο αποτέλεσμα

Τα αποτελέσματα της χειρουργικής βλεφαροπλαστικής είναι μόνιμα και με την κατάλληλη φροντίδα το τα μάτια μας μπορούν να συνεχίσουν να φαίνονται νεανικά και ξεκούραστα για αρκετά χρόνια. Στη βλεφαροπλαστική με Ultra Pulse Laser κατά μέσο όρο, τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 3-5 χρόνια. Ωστόσο θα πρέπει να θυμάστε γενικά ότι, η γήρανση του δέρματος είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία που δεν μπορεί να σταματήσει.

Πριν τη βλεφαροπλαστική

Κατά την επίσκεψη αξιολόγησης, η επιστημονική μας ομάδα θα λάβει αναλυτικό ιατρικό ιστορικό και θα καταγράψει τυχόν φάρμακα που λαμβάνετε, θα συζητήσει μαζί σας για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα από τη βλεφαροπλαστική, ενώ θα κάνει λεπτομερή αξιολόγηση και φωτογράφηση της περιοχής των ματιών. Είθισται επίσης προεγχειρητικά η διενέργεια εξέτασης αίματος, ακτινογραφίας θώρακος και καρδιογραφήματος (αναλόγως το ατομικό ιατρικό ιστορικό). Τέλος, συστήνεται η διακοπή του καπνίσματος προ και τις ημέρες μετά τη βλεφαροπλαστική.

Μετά τη βλεφαροπλαστική

Αν και η βλεφαροπλαστική  είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν απαιτεί νοσηλεία, συστήνεται η αποφυγή έντονης δραστηριότητας ή γυμναστικής για 5-7 ημέρες, επίσης αποχή από το κάπνισμα.

Για το πρήξιμο και τις μικρές μελανιές συστήνεται η εφαρμογή ψυχρών επιθεμάτων τα πρώτα 24ωρα μετά τη βλεφαροπλαστική, ενώ γενικά δεν χορηγείται φαρμακευτική αγωγή, παρά μόνον ευρείας χρήση αναλγητικά κατά περίπτωση.

Τέλος, οι φακοί επαφής επιτρέπονται μετά από περίπου δέκα ημέρες από την

βλεφαροπλαστική.

Γιατί να μας επιλέξετε

Ο αυστηρός προεγχειρητικός έλεγχος και οι λεπτομερείς οδηγίες αποθεραπείας, συνδυαστικά με την επιλογή της βέλτιστης τεχνικής για τον καθένα από εσάς, εγγυώνται την εκπλήρωση των προσδοκιών σας από την βλεφαροπλαστική. Και το σπουδαιότερο, τη διατήρηση των χαρακτηριστικών του προσώπου σας αναλλοίωτων.