laser CO2

Η έμπνευση στα laser

Το laser CO2 είναι ένα χειρουργικό laser διοξειδίου του άνθρακα που έχει συντελέσει σε μία επανάσταση στα laser. Είναι ένα laser νέας γενιάς που πραγματοποιεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση, με την φωτεινή ενέργεια που εκπέμπει να απευθύνεται στο νερό που υπάρχει μέσα στο δέρμα και από το οποίο απορροφάται. Έτσι διασπά τον ιστό του δέρματος δια μέσου της εξάχνωσης με τρόπο αναίμακτο, δρώντας αποτελεσματικά για την αφαίρεση σπίλων, ελιών, αλλά και σημαντικότερων δερματικών παθήσεων.

Τα CO2 laser καλύπτουν αυτήν τη στιγμή ένα ευρύ φάσμα της ιατρικής του δέρματος, από την αφαίρεση ενοχλητικών ή και επίφοβων ανωμαλιών του δέρματος, έως την ίαση των κονδυλωμάτων (ιός HPV) και την αναγέννηση του κόλπου.

Το laser CO2 έχει συχνά ενεργό ρόλο και σε αρκετές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, καθιστώντας τις ασφαλείς όσο ποτέ και προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα ως αυτόνομη θεραπεία για την αναγέννηση της επιδερμίδας και την αντιγήρανση .

Τύποι των Laser CO2

Κατά την τελευταία δεκαετία, οι εξελίξεις στην τεχνολογία των λέιζερ έδωσαν ένα πλήθος νέων δυνατοτήτων στους πλαστικούς χειρουργούς.

Τους επέτρεψαν να μειώσουν τις ρυτίδες και τις ουλές, να θεραπεύσουν δερματικές παθήσεις και να μειώσουν τις επιπλοκές στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι δυνατότητες αυτές δόθηκαν λόγω της ύπαρξης των διαφορετικών ειδών laser διοξειδίου του άνθρακα. Το σύστημα laser CO2 διαθέτει αρκετούς τύπους laser (σάρωσης, παλμικό, fractional laser) κι έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους ώστε να απευθύνεται σε διαφορετικά στρώματα και βάθη του δέρματος και να αποκαθιστά διαφορετικά προβλήματα ή να προσφέρει μία αναζωογονημένη εμφάνιση του προσώπου και ορισμένων περιοχών του σώματος.

Μπορεί για παράδειγμα:

  • Να είναι απόλυτα στοχευμένο, προκειμένου να αφαιρέσει στρώματα του δέρματος με εντελώς αναίμακτο τρόπο, όπως η αφαίρεση σπίλων
  • Να είναι μη καθορισμένης εστίασης ώστε να επιτυγχάνει την επιφανειακή μόνο αφαίρεση του δέρματος
  • Να χρησιμοποιεί την παλμική κίνηση για να φέρει στην επιφάνεια τα κατώτερα στρώματα του δέρματος

Ετοιμαστείτε να νιώσετε πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας

Το χειρουργικό κλασματικό laser CO2, που λειτουργεί με γρήγορες παλμικές κινήσεις και διαθέτει μεγάλη ισχύ, μπορεί να προσφέρει την βέλτιστη ανάπλαση της επιδερμίδας.

Χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει

  • Τις ρυτίδες
  • Τις καφέ κηλίδες λόγω ηλικίας
  • Τις ουλές απο ακμή
  • Τις ουλές από άλλες αιτίες

Το συγκεκριμένο laser είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο το πρόσωπο ή σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές, ανάλογα με την εκάστοτε βλάβη αλλά και τις επιθυμίες του ίδιου του ατόμου.

Τα αποτελέσματά που προσφέρει το χειρουργικό CO2 για την ανάπλαση του δέρματος είναι αρκετά κοινά με εκείνα των χημικών peeling και της δερμοαπόξεσης (dermabrasion).

Η σημαντική διαφορά είναι ότι το laser CO2 αφαιρεί τις στοιβάδες του δέρματος, που έχουν υποστεί βλάβες, με εξάχνωση και όχι με χημικές ουσίες ή με την χρήση μίας συσκευής λείανσης της επιδερμίδας.

Επιπλέον, παρέχει το πλεονέκτημα ότι συνδυάζεται με άλλες, παράλληλες θεραπείες για ακόμη πιο δυναμικά αποτελέσματα. Είναι γνωστή για παράδειγμα η εντυπωσιακή του δράση όταν πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.

Χρήσεις και εφαρμογές του CO2 laser: Αφαίρεση σπίλων & δερματικών παθήσεων

Τα laser CO2 λοιπόν, επιτρέπουν στον πλαστικό χειρουργό σας να εκτελέσει θεραπείες για την αναδόμηση του δέρματος ώστε να επιτύχει τη μείωση ρυτίδων και των έντονων γραμμών ή ακόμη και την εξάλειψη τους, εκεί που παρόμοιες διαδικασίες αποτυγχάνουν.

Τα οφέλη του συγκεκριμένου laser όμως δεν σταματούν στην αντιγήρανση. Η ασφάλεια και η ακρίβεια που παρέχει το χειρουργικο CO2, έχει εξελίξει τον τρόπο διενέργειας των πλαστικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Η χρήση των CO2 laser στην πλαστική χειρουργική διαδικασία έχει επιτύχει την πραγματοποίηση αναίμακτων τομών και έχει οδηγήσει στην ελαχιστοποίηση των ενδεχόμενων επιπλοκών κατά την διάρκεια της επέμβασης ή μετεγχειρητικά.

Η πιθανότητα αιμορραγίας, που ήταν έως σήμερα ένας σημαντικός κίνδυνος από το χειρουργείο, εκμηδενίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά με την χρήση του laser διοξειδίου του άνθρακα.

Η τεχνολογία των CO2 laser αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που βοηθά τον πλαστικό χειρουργό να ορίζει επακριβώς το ποσό της ενέργειας που θα μεταδοθεί στο δέρμα από τις δέσμες του laser, ενώ του επιτρέπει να ελέγχει απόλυτα το βάθος της διείσδυσής τους σε αυτό. Έτσι, ο τρόπος αντιμετώπισης των ανωμαλιών του δέρματος έχει βελτιστοποιηθεί.

Με εξαιρετική ευκολία, άμεσα και σαφώς λιγότερο τραυματικά αφαιρούνται πλέον:

Το laser CO2 καυτηριάζει στοχευμένα το σημείο της βλάβης χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό, γεγονός που συντελεί όχι μόνο στην αποτελεσματική αφαίρεση σπίλων & ελιών, αλλά και στη γρήγορη επούλωση της περιοχής. Η, έως σήμερα, κοπή του δέρματος που σήμαινε πόνο για τον ασθενή και βραδεία ανάρρωση, αποτελεί παρελθόν.

Επαναστατική θεραπεία για κονδυλώματα

Μία από τις κυριότερες εφαρμογές του CO2 laser αφορά στη θεραπεία του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, στα γνωστά δηλαδή κονδυλωματα (HPV). Το MC Medical Center είναι πρωτοπόρο στην χρήση του CO2 laser και προσφέρει την άμεση αντιμετώπιση όλων των διαφορετικών στελεχών του ιού (HPV 16, HPV 18, HPV31 και HPV 45) που αναπτύσσονται στο δερμα.

Αντιμετωπίζονται οι μυρμηγκιές που εμφανίζονται στα χέρια, τα θηλώματα που εμφανίζονται συχνότερα στο ντεκολτέ, τους ώμους λόγω της τριβής από τους ιμάντες του σουτιέν και αλλού στο σώμα και τα κονδυλώματα της γεννητικής περιοχής. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και αναίμακτη.

Ο πλαστικός χειρουργός στοχεύει απευθείας στην πάσχουσα περιοχή και εξαλείφει τα κονδυλώματα και τα θηλώματα ένα-ένα με εξάχνωση, χωρίς να επηρεάζει το υγιές δερμα γύρω από αυτά.

Έτσι η επούλωση είναι ταχύτατη και χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, λόγω της εκρίζωσης των κονδυλωμάτων ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος υποτροπής τους. Η εξελιγμένη μέθοδος CO2 laser οδηγεί στην ριζική θεραπεία του HPV και είναι κατάλληλη για τις κοινές μυρμηγκιές και τα κονδυλώματα είτε μικρού, είτε μεγαλύτερου μεγέθους.

Λύσεις για όλα τα προβλήματα του δέρματος

Η συμβολή του χειρουργικού laser διοξειδίου του άνθρακα στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης είναι αναμφισβήτητη.

Στο MC Medical Center θα βρείτε όλα τα σύγχρονα συστήματα laser CO2, τα οποία χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο το εύρος των επεμβατικών και των ημι-χειρουργικών διαδικασιών.

Ο δερματολόγος του ιατρικού κέντρου είναι εξειδικευμένος επί σειρά ετών στην εφαρμογή της εξελιγμένης τεχνολογίας των CO2 laser για την αφαίρεση σπίλων και άλλων δερματικών παθήσεων και αντιμετωπίζει με επιτυχία και ασφάλεια όλες τις παθήσεις του δέρματος, προσφέροντας άριστα αισθητικά αποτελέσματα.