Υαλουρονικό οξύ & Dermal Fillers Η πιο δημοφιλής θεραπεία αντιγήρανσης

Tο Yαλουρονικό οξύ αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο για την αντιγήρανση και την ανάπλαση δέρματος. Πρόκειται για μια φυσική ουσία με την υφή ενός απαλού τζελ, που μαλακώνει το δέρμα και «γεμίζει» τις ρυτίδες, τις αυλακώσεις και τις λεπτές γραμμές, δημιουργώντας ένα εσωτερικό υποστηρικτικό στρώμα το οποίο “γεμίζει” τις ρυτίδες από “μέσα”. Επιπλέον, χρησιμοποιείται με εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων και του κουρασμένου βλέμματος στα μάτια.

Αν πάλι θέλετε καλοσχηματισμένα, πλούσια χείλη που να μοιάζουν φυσικά, με λίγες μόνο ανώδυνες μικροενέσεις με υαλουρονικό στα χείλη μπορείτε να τα αποκτήσετε.

Τα αποτελέσματα της ενέσιμης θεραπείας με υαλουρονικό οξύ διαρκούν από έξι μήνες έως έναν χρόνο, ενώ το χαμηλό κόστος της διαδικασίας την καθιστά προσιτή σε όλους. Με το πέρας της θεραπείας δεν απαιτείται ανάρρωση.

Πλεονεκτήματα

 • Δημιουργήστε σαρκώδη χείλη & ζυγωματικά
 • Διορθώνει τις βαθιές ρυτίδες έκφρασης και τα σημάδια
 • “Γεμίζει” τις κάθετες γραμμές γύρω από τα χείλια («ρυτίδες καπνιστού»)
 • Διορθώνει τις «ρυτίδες γέλιου» γύρω από το στόμα
 • 6+ μήνες διάρκεια
 • Απολύτως ασφαλές
 • Δεν πονάει

Εφαρμόζεται στις εξής περιοχές:

 • Ρυτίδες Χειλιών
 • Ρυτίδες Στόματος
 • Ρυτίδες Παρειών
 • Ρυτίδες Μετώπου, Ματιών, Μεσοφρύου
 • Ρυτίδες Λαιμού (βελτίωση του οβάλ του προσώπου)
 • Αύξηση Όγκου Χειλιών
 • Γέμισμα Ζυγωματικών
 • Μαύροι Κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Ουλές Ακμής

Πριν & Μετά

Νεανικά & “Γεμάτα” Χείλη:

Σβήσιμο Ρυτίδων:

Σβήσιμο Μαύρων Κύκλών:

Για τέλειο πρόσωπο και όμορφη επιδερμίδα

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο για την αντιγήρανση και την ανάπλαση δέρματος. Είναι μία ουσία που μαλακώνει το δέρμα και «γεμίζει» τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, δημιουργώντας ένα πρόσωπο εξαιρετικά λείο και νεανικό.

Λειτουργεί σαν ένα μαγικό ραβδί που μπορεί να χαρίσει όμορφα και πλούσια χείλη και να προσδώσει όγκο στις μικρές λακούβες του προσώπου, κάνοντας το δέρμα ομοιόμορφο και λείο.

Υπόσχεση ομορφιάς με την υποστήριξη της επιστήμης

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, είναι δηλαδή ένα συστατικό που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα, ενώ συναντάται πανομοιότυπο και σε άλλους οργανισμούς. Προτού οι επιστήμονες εφαρμόσουν το υαλουρονικό οξύ στην αισθητική ιατρική, το χρησιμοποιούσαν επι χρόνια στην θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και ιδίως σε εκείνη που αφορά στα γόνατα.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που παίζει σημαντικό ρόλο στην δόμηση του δέρματος και βρίσκεται στο χόριο, δηλαδή στην μεσαία στοιβάδα του γνωστή και ως μεσόδερμα. Σε αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται ο όγκος και η φρεσκάδα του προσώπου.

Η συμβατότητά του με τον οργανισμό μας και το γεγονός ότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις οδήγησε στην κατασκευή της συνθετικής μορφής υαλουρονικού οξέος και έκτοτε αποτελεί ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς.

Είναι η βάση σε προϊόντα ομορφιάς που εφαρμόζονται τοπικά, όπως οι κρέμες και τα σαπούνια. Ακόμη έχει προστεθεί και σε είδη μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένων αρκετών make-up, σκιών και lip-gloss. Ωστόσο, καθώς το μόριο του υαλουρονικού οξέος είναι μεγάλο, δεν μπορεί να διαπεράσει εύκολα το δερμα. Το εμπόδιο αυτό ξεπερνούν οι ενέσιμες μορφές του.

Με την μορφή της διάφανης γέλης, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την πλήρωση των ρυτίδων, την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και την αύξηση του όγκου του. Οι δύο κύριοι τρόποι εφαρμογής του είναι η μεσοθεραπεία και η χρήση του ως filler, δηλαδή σαν υλικό πληρώσεως. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται έτσι σε διαφορετική πυκνότητα ανάλογα με την φύση του προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ως πληρωτικό filler επιτυγχάνει:

 • Να διορθώσει τις ατέλειες του προσώπου
 • Να απαλύνει αποτελεσματικά τις ρυτίδες
 • Να προσδώσει όγκο στα μικρά χείλη
 • Να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα

Καταπολέμησε τις ρυτίδες με υαλουρονικό οξύ

Γνωρίζουμε την σημασία που έχει το κολλαγόνο στην επιδερμίδα μας. Το κολλαγόνο αποτελεί τον βασικό συνδετικό ιστό του δέρματος και είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητά του.

Με την πάροδο του χρόνου ένα σημαντικό μέρος από την ποσότητά του κολλαγόνου χάνεται και δεν αναπληρώνεται. Αυτό οδηγεί σταδιακά στην λέπτυνση της επιδερμίδας με αποτέλεσμα το δέρμα να «σπάει» και να δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες. Με την εφαρμογή των ενέσιμων πληρωτικών – filler, όπως το υαλουρονικό οξύ, η επιδερμίδα μπορεί να επανέλθει στην προγενέστερή της κατάσταση.

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ιδιότητα να γεμίζει τις μικρές κοιλότητες του δέρματος κι έτσι οι ρυτίδες και οι γραμμές εξαλείφονται και οι βαθύτερες ρυτίδες απαλύνουν αισθητά. Την ίδια στιγμή στο σημείο της έγχυσης διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου που συσφίγγει την περιοχή, συντελώντας στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και στην συνολική βελτίωση της εικόνας του προσώπου. Με την θεραπεία αντιμετωπίζονται ακόμα και οι ρυτίδες που βρίσκονται σε δύσκολες περιοχές, όπως γύρω από τα χείλη.

Δείτε επίσης

Δείτε τις Κορυφαίες θεραπείες για το 2018 με ένα κλικ εδώ

Περιποίηση προσώπου σημαίνει ενυδάτωση προσώπου

Η επιλογή του υαλουρονικού οξέος έχει το σημαντικό πλεονέκτημα να καταπολεμά το ξηρό δέρμα, αφού ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι απορροφά την υγρασία. Λειτουργεί δηλαδή ως ένα σφουγγαράκι κάτω από την επιδερμίδα που την κρατάει συνεχώς ενυδατωμένη.

Είναι εντυπωσιακό ότι ένα μόνο σωματίδιο υαλουρονικού οξέος μπορεί να συγκρατήσει έως και 1,000 φορές το βάρος του σε νερό. Με την θεραπεία με υαλουρονικό οξύ θα έχετε ένα λαμπερό και φρέσκο πρόσωπο, όλη μέρα, κάθε μέρα.

Υαλουρονικό στα χείλη για αισθησιακή εμφάνιση

Αν θέλετε καλοσχηματισμένα, πλούσια χείλη που να μοιάζουν φυσικά, με λίγες μόνο ανώδυνες μικροενέσεις με υαλουρονικό στα χείλη μπορείτε να τα αποκτήσετε. Τα χείλη που έχουν χάσει τον όγκο τους μπορούν να «γεμίσουν» και να δώσουν έναν πιο θηλυκό τόνο στην εικόνα του προσώπου.

Καθώς τα χείλη είναι από τα πιο ερωτικά σημεία του γυναικείου προσώπου, όταν κανείς επιχειρεί να τα τονίσει χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε το αποτέλεσμα να μην δείχνει υπερβολικό ή ψεύτικο. Στο MC Medical Center στοχεύουμε στα ιδανικά χείλη και επιτυγχάνουμε, τόσο επειδή χρησιμοποιούμε τις σωστές αναλογίες του πληρωτικού, όσο και γιατί δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην δημιουργία σχήματος.

Όσο προσεκτική κι αν είναι η έγχυση του υαλουρονικού οξέος, εάν ο πλαστικός χειρουργός δεν ασχοληθεί ώστε να προσδώσει σχήμα στα χείλη τότε το αποτέλεσμα θα είναι απλά μεγάλα χείλη. Το ιατρικό μας κέντρο προσφέρει ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα συνδυάζοντας την αύξηση του όγκου με την βελτίωση του περιγράμματος.

Δέρμα άμεσα απαλό και νεανικό

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη των ενέσιμων θεραπειών με πληρωτικές ουσίες είναι τα άμεσα αποτελέσματα που προσφέρουν. Σε λίγες μόνο ώρες, λειτουργούν ως ένα φυσικό φράγμα για το αδύναμο δέρμα προσφέροντας ένα λαμπερό πρόσωπο με σφριγηλό και απαλό δέρμα.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της χρήσης τους είναι τα αναστρέψιμα αποτελέσματα. Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, δεν θα χρειαστεί να στραφείτε στο χειρουργείο, για να μικρύνετε παραδείγματος χάρη τα χείλη σας, ούτε να υποστείτε μία μακρά περίοδο ταλαιπωρίας.

Τα αποτελέσματα της ενέσιμης θεραπείας με υαλουρονικό οξύ διαρκούν από έξι μήνες έως έναν χρόνο, ενώ το χαμηλό κόστος της διαδικασίας την καθιστά προσιτή σε όλους. Με το πέρας της θεραπείας δεν απαιτείται ανάρρωση.

Η μόνη συμβουλή που παρέχεται είναι η μεγαλύτερη κατανάλωση υγρών καθώς το υαλουρονικό οξύ είναι τόσο αποτελεσματικό στην απορρόφηση της υγρασίας από άλλα σημεία του σώματος και χρειάζεται να αντισταθμιστεί.

Το νέο must για την φροντίδα του δέρματος
Το δικό μου filler – Το δικό μου κολλαγόνο

Το MC Medical Center αποτελεί το πρώτο ιατρικό κέντρο αισθητικής που είναι προσανατολισμένο στην κατεύθυνση της αναγεννητικής ιατρικής.

Η αναγεννητική ιατρική έχει σαν στόχο την ελαχιστοποίηση της επέμβασης στο ανθρώπινο σώμα και βασίζεται στους μηχανισμούς ανάπλασης του ίδιου του οργανισμού.

Στο πεδίο της αισθητικής αναγεννητικής ιατρικής, η τελευταία ανακάλυψη που έρχεται να αντικαταστήσει το υαλουρονικό οξύ, είναι το APG.

Πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό συστατικό που προέρχεται κατευθείαν από τον οργανισμό σας και είναι ότι πιο ισχυρό έχει να προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη για την φροντίδα και την αναγέννηση του δέρματος.

Το APG είναι μία ινική ουσία η οποία προέρχεται από την ειδική επεξεργασία των δικών σας αιμοπεταλίων και αποτελεί έναν ενδογενή μηχανισμό ενεργοποίησης του φυσικού κολλαγόνου που βρίσκεται στο δέρμα σας.

Έχει την μορφή τζελ, δηλαδή μία πηχτή σύσταση και γεμίζει με φυσικό τρόπο τις κοιλότητες και τις πτυχώσεις του δέρματος, όπως οι ρυτίδες, οι γραμμές και οι αύλακες.

Γι’ αυτό το MC Medical Center προσφέρει, εναλλακτικά της χρήσης του υαλουρονικού οξέος και το APG που αποτελεί μία πιο εξελιγμένη και φυσική επιλογή, με τα ίδια οφέλη.

Το APG λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το υαλουρονικό οξύ. Είναι δηλαδή μία πληρωτική ουσία που εγχέεται στο δέρμα, αποτελεί όμως ένα φυσικό «εμφύτευμα».

Με το APG διοχετεύονται στην περιοχή αυξητικοί παράγοντες IGF, TGF και EGF που πολλαπλασιάζουν την παραγωγή κολλαγόνου, καταπολεμώντας έτσι αποφασιστικά τη γήρανση της επιδερμίδας.

Μετά από την θεραπεία με APG το γερασμένο δέρμα αποκτά την χαμένη του νεανικότητα. Η κύρια διαφορά μεταξύ APG και υαλουρονικού οξέος είναι, ότι το μεν υαλουρονικό οξύ απευθύνεται κυρίως στο αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα που χρήζει βαθιάς ενυδάτωσης, ενώ το APG στοχεύει στην σύσφιξη και την αντιγήρανση του δέρματος.

Προσφέρεται αποκλειστικά από το MC Medical Center για τα άτομα που επιθυμούν την πλήρωση των ρυτίδων με πιο φυσικά μέσα αλλά και την μονιμοποίηση των αποτελεσμάτων τους.

Τα αποτελέσματα με το APG προσφέρουν πιο σταθερή αντιγηραντική δράση, λόγω της αυξημένης νέο- κολλαγονογένεσης που προσφέρει.

Ο τρόπος λειτουργίας του ευνοεί την διαδικασία της ανάπλασης του δέρματος και την αυτοματοποιεί ύστερα από ένα σημείο. Έτσι την επόμενη φορά η έγχυση θα είναι πολύ μικρότερη. Στο MC Medical Center έχουμε αναπτύξει ένα ειδικό πρωτόκολλο αναφορικά με την τεχνική της έγχυσης η οποία αφορά τόσο στο υαλουρονικό οξύ όσο και στην πρωτοπορία του APG.

Με την τεχνική αυτή μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα συστατικά δεν θα είναι αισθητά και πως δεν θα δημιουργηθούν τα γνωστά ενοχλητικά γρομπαλάκια. Μετά την διαδικασία το μόνο που θα νιώθετε είναι ευχαρίστηση από τα αποτελέσματα.