μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης στον Άλιμο MC Medical Center

Διαλύστε το λίπος χωρίς χειρουργείο

Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης είναι μια μη χειρουργική αισθητική λύση που στοχεύει στο να εξαλείψει το φαινόμενο του τοπικού πάχους.

Η θεραπεία πραγματοποιείται από πλαστικό χειρουργό, ο οποίος, με μικρές πολλαπλές ενέσεις, εκχύνει στο δέρμα ένα μείγμα συστατικών το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικές ουσίες, βιταμίνες, φυτικά εκχυλίσματα και μέταλλα. Η μεσοθεραπεία μπορεί να σμιλεύσει τις περιοχές του σώματος που εμφανίζουν τοπικό λίπος, όπως οι γλουτοί και τα γνωστά ψωμάκια.

Με τη μέθοδο αυτή στοχεύουμε στους υποδοχείς των λιποκυττάρων όπου γίνεται η παραγωγή και η απώλεια λίπους. Οι υποδοχείς που κάνουν τη λιπόλυση (απώλεια λίπους) λέγονται υποδοχείς Β και αυτοί που κάνουν τη λιπογέννεση (παράγουν λίπος) είναι οι υποδοχείς Α. Το σώμα μας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχουμε αναλογία μεταξύ των υποδοχέων, όμως συχνά η ισορροπία σε κάποιες περιοχές ανατρέπεται, με αποτέλεσμα να γίνεται κατακράτηση του λίπους.

Ο πλαστικός χειρουργός αφού εξετάσει την κάθε περίπτωση, δημιουργεί ένα εξατομικευμένο μείγμα συστατικών το οποίο έχει στόχο να εμποδίσει τη λειτουργία των υποδοχέων Α και να ενισχύσει τη λειτουργία των υποδοχέων Β. Το υλικό εισάγεται στο μεσόδερμα, ανάμεσα στο λίπος και τον ιστό κάτω από την επιδερμίδα.

Ο συνδυασμός των συστατικών των ενέσεων ποικίλλει, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και τον οργανισμό.

Τα άμεσα αποτελέσματα μείωσης βάρους που προέρχονται από τη λιποαναρρόφηση σίγουρα δεν μπορούν να συγκριθούν με τα αποτελέσματα που προσφέρει η μέθοδος της μεσοθεραπείας.

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο δραστική και γρήγορη λύση για τη μείωση του πάχους, όμως η μεσοθεραπεία πλεονεκτεί καθώς είναι ασυγκρίτως πιο φυσική, ελάχιστα επεμβατική και βέβαια πολύ πιο προσιτή λύση. Είναι σχετικώς ανώδυνη διαδικασία καθώς γίνεται επάλειψη με αναισθητική κρέμα στην περιοχή προς θεραπεία, και το άτομο επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του.

Αντίθετα, η λιποαναρρόφηση πολύ συχνά αν όχι πάντα έχει πόνο μετά το χειρουργείο, και βέβαια η ανάρρωση απαιτεί αρκετές εβδομάδες. Επιπρόσθετα, με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας δεν πρόκειται να αποκτήσετε ουλές ή σημάδια. Μόνο ένα ελαφρύ πρήξιμο και ίσως μελάνιασμα της περιοχής θα εμφανιστεί για ελάχιστες ημέρες.

Η μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης έχει τις ρίζες της στη Γαλλία, όπου εφαρμόζεται ευρέως τα τελευταία 30 με 40 χρόνια. Η αισθητική ιατρική πλέον την εφαρμόζει κατά κόρον αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το πρόβλημα του τοπικού λίπους.

Συνήθως απαιτούνται 2 έως 4 συνεδρίες με διαλείμματα 2- 4 εβδομάδων μεταξύ τους. Ανάλογα με την περιοχή, ο αριθμός των συνεδριών μπορεί να αυξηθεί. Δεν συνίσταται σε άτομα υπέρβαρα, αλλά σε εκείνα που επιθυμούν να διορθώσουν τις ατέλειες και να σμιλεύσουν το σώμα τους.