νήματα σώματος

Αντιμετωπίστε ριζικά την χαλάρωση με τα νήματα σώματος PDO COG.

Η εφαρμογή βιο-απορροφήσιμων νημάτων στο σώμα είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος για την καταπολέμηση της χαλάρωσης και βασικώς χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία για την ανόρθωση περιοχών του σώματος χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Τα νήματα PDO COG είναι ιατρικά νήματα, τα οποία όταν εισαχθούν στο δέρμα πυροδοτούν την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα και ανορθώνουν άμεσα γλουτούς, μπράτσα, κοιλιά και το εσωτερικό των μηρών χωρίς χειρουργείο ή ολική αναισθησία.

Τι είναι τα νήματα σώματος PDO COG

Η τελευταία εξέλιξη στον τομέα των νημάτων είναι τα νήματα σώματος PDO COG, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως στην καρδιοχειρουργική. Είναι 100% βιοδιασπώμενα, με μια σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα: έχουν αγκυστροειδή μορφή, με αποτέλεσμα να προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου καθώς δημιουργούν μεγαλύτερη τριβή εσωτερικά του δέρματος, ενώ έχουν εξαιρετική ανορθωτική δράση.

Τα νήματα PDO είναι στην πραγματικότητα τα χειρουργικά, απορροφήσιμα ράμματα που χρησιμοποιούνται με ασφάλεια εδώ και αρκετά χρόνια στο κλάδο της ιατρικής. Τα νήματα αυτά εισάγονται μέσα στο δέρμα χωρίς να γίνουν τομές με την βοήθεια μίας μακριάς, ιδιαίτερα λεπτής βελόνας.

Τοποθετούνται είτε κάθετα είτε οριζόντια στα σημεία που χρειάζονται σύσφιξη, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα το οποίο θα ανασηκώσει το δέρμα σε περιοχές όπως οι γλουτοί, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, η κοιλιά και το εσωτερικό μέρος στα μπράτσα.

Η εισαγωγή τους γίνεται με την χρήση απλής τοπικής αναισθησίας και ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν δεν είναι προκαθορισμένος, αλλά εξαρτάται από την περιοχή και τη φύση του προβλήματος. Τα συγκεκριμένα νήματα είναι φτιαγμένα από δύο ουσίες, από το πολυγαλακτικό οξύ και την πολυδιοξανόνη (PDO). Με το πέρασμα του χρόνου, οι ουσίες αυτές υδρολύονται αργά και προβλέψιμα, αφομοιώνονται δηλαδή από τον περιβάλλοντα ιστό της περιοχής στην οποία εισήχθησαν. Το γεγονός αυτό διασφαλίζει πως δεν πρόκειται ποτέ να έχετε μέσα στο δέρμα σας ένα ξένο σώμα.

Ποια είναι η διαδικασία;

Εφόσον αποφασίσετε να δοκιμάσετε την εφαρμογή των νημάτων στο σώμα σας, καταρχήν πραγματοποιείται μια ενημερωτική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό όπου καθορίζεται το σημείο ή τα σημεία εφαρμογής. Καθώς είναι γρήγορη διαδικασία, μπορείτε να τοποθετήσετε νήματα σε περισσότερες από μια περιοχές σε μια μόνο συνεδρία. Στην αρχή, ο ίδιος ο τραυματισμός από την ένθεση των νημάτων διεγείρει το δέρμα να αρχίσει την επουλωτική διαδικασία και την παραγωγή κολλαγόνου.

Σταδιακά, η παρουσία του νήματος μέσα στο δέρμα δίνει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό να δημιουργήσει καινούργιο συνδετικό ιστό από ίνες κολλαγόνου γύρω από τα νήματα. Μετά την εφαρμογή, εκτός της φυσικής ανόρθωσης λόγω των νημάτων, αυξάνεται λοιπόν η παραγωγή κολλαγόνου, και το μέγιστο αποτέλεσμα το βλέπετε σε 3 μήνες. Μετά από περίπου 6 μήνες τα νήματα απορροφώνται από τον οργανισμό, όμως η δράση τους παραμένει ενεργή.

Η διάρκεια του αποτελέσματος ανεξαρτήτως της περιοχής εφαρμογής είναι 1 χρόνος.

Ανόρθωση γλουτών με νήματα σώματος

Το λεγόμενο Brazilian effect είναι από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές, λόγω των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που προσφέρουν τα νήματα COG. Η αγκιστροειδής μορφή τους προκαλεί άμεσα ανόρθωση, κάνοντας lifting στην περιοχή και συσφίγγοντας το δέρμα. Αν αισθάνεστε «πτώση» στους γλουτούς αλλά δεν θέλετε χειρουργική επέμβαση, η λύση είναι τα νήματα. Με ευκολία και ασφάλεια θα ανορθώσετε την περιοχή κατά 2 εκατοστά, και θα αποκτήσετε λείο, σφριγηλό δέρμα.

Τα συγκεκριμένα νήματα έχουν αγκιστράκια τα οποία «τραβούν» την περιοχή. Αυτές οι μικροσκοπικές ακίδες σε κάθε νήμα μέσα στο δέρμα ανοίγουν σαν ομπρέλα δημιουργώντας μια στηρικτική δομή που απαλά ανασηκώνει τις χαλαρωμένες περιοχές.

Ανόρθωση εσωτερικού των μηρών

Το δύσκολο αυτό σημείο αντιμετωπίζεται άμεσα με τα νήματα PDO COG, καθώς πραγματοποιείται ουσιαστικά ένα mini lift χαρίζοντας σφριγηλότητα.

Η ανόρθωση του εσωτερικού των μηρών σμιλεύει το σώμα και χαρίζει αρμονία στην εμφάνισή σας. Το υλικό δεν μένει για πάντα μέσα στο δέρμα, με συνέπεια να αποφεύγονται οι αντιδράσεις στους ιστούς του δέρματος και να εξασφαλίζεται μια φυσική αλλαγή, αφού τα συγκεκριμένα νήματα –σε αντίθεση με τα μη απορροφήσιμα- ενοποιούνται με τους ιστούς και δεν φαίνονται εξωτερικά.

Ανόρθωση του εσωτερικού των μπράτσων

Μια περιοχή που δεν γυμνάζεται εύκολα, και η οποία αποτελεί αγκάθι στην εμφάνισή μας. Με την τοποθέτηση των νημάτων COG θα έχετε τα χέρια που ονειρευόσασταν, ανώδυνα και εύκολα. Η ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης κυριολεκτικά θα μεταμορφώσει τα άκρα σας, ενώ η τεχνολογία των νημάτων COG επιτρέπει το «τράβηγμα» ανάλογο με αυτό του χειρουργικού lifting, εξαφανίζοντας την χαλάρωση.

Ανόρθωση στα γόνατα

Μια περιοχή η οποία είναι από τις πρώτες που παρουσιάζει χαλάρωση, ανεξάρτητα από την ηλικία. Ακόμα και αν ακολουθείτε αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής και σωστή διατροφή, τα γόνατα χάνουν το σφρίγος τους και το δέρμα δεν έχει την υφή που θα έπρεπε. Με τη μέθοδο των νημάτων PDO επιτυγχάνεται άμεσα η ανόρθωση, και μπορείτε άφοβα να δείξετε τα πόδια σας.

Ανόρθωση κοιλιάς

Η χαλάρωση μετά από μια γέννα ή από αυξομείωση βάρους δημιουργείται δυστυχώς εύκολα ενώ δύσκολα εξαλείφεται χωρίς χειρουργείο. Όμως με τα νήματα COG η πλαδαρότητα στην κοιλιά εξαφανίζεται, χωρίς σημάδια και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα νήματα δεν ενδείκνυνται αν έχετε πολύ λίπος, καθώς λόγω της βαρύτητας δεν θα έχει αποτελέσματα.

Πλεονεκτήματα Νημάτων PDO COG

  • Τα αποτελέσματα διαρκούν 1 χρόνο
  • Γρήγορη διαδικασία, από 30 λεπτά έως 1 ώρα
  • Τα νήματα δεν είναι ορατά στο γυμνό μάτι και δεν αισθάνεστε την ύπαρξή τους
  • Απαιτείται μόνο επάλειψη αναισθητικής κρέμας
  • Δεν προκαλούν αλλεργίες
  • Μηδέν χρόνος αποθεραπείας
  • Χωρίς ουλές και σημάδια
  • Χωρίς χειρουργείο
  • Εφαρμόζουν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας CE
  • Επιστρέφετε άμεσα στις δραστηριότητές σας

Τα νήματα σώματος προσφέρουν μοναδικές δυνατότητες στην χαλάρωση του σώματος, με μια μόνο εφαρμογή. Στο ιατρικό κέντρο MC Medical Center χρησιμοποιούμε τα ισχυρότερα νήματα COG για μέγιστο αποτέλεσμα. Η επιλογή του συγκεκριμένου τύπου νημάτων είναι πολύ σημαντική, όπως και ο πλαστικός χειρουργός ο οποίος θα τα εφαρμόσει πρέπει να είναι προσεκτικός και να γνωρίζει άριστα τη διαδικασία. Εάν επιθυμείτε να νικήσετε το χρόνο και τη βαρύτητα που προκαλούν χαλάρωση, τότε με τα νήματα θα αποκτήσετε ένα νέο, σμιλεμένο σώμα.